середа, 13 липня 2022 20:30

Возз'єднання заради майбутнього. Чого очікувати від співпраці Ярмоленка й Реброва
3

Андрій Ярмоленко гратиме під керівництвом Сергія Реброва в "Аль-Айні"
Фото: ФК "Аль-Айн"
Андрій Ярмоленко гратиме під керівництвом Сергія Реброва в "Аль-Айні"
Андрій Ярмоленко гратиме під керівництвом Сергія Реброва в "Аль-Айні"

У середу, 13 липня, чемпіон Об'єднаних Арабських Еміратів "Аль-Айн" офіційно оголосив про перехід Андрія Ярмоленка. Футболіст збірної України підписав контракт на один сезон як вільний агент.

У сезоні 2022/2023 капітан національної команди працюватиме під керівництвом Сергія Реброва, контракт якого з клубом також розрахований до літа наступного року.

Ребров і Ярмоленко знову працюватимуть через п'ять років після того, як 2017-го і гравець, і наставник по черзі покинули "Динамо" після невдалого сезону. З київським клубом вони двічі тріумфували в чемпіонаті України, а також двічі здобули Кубок країни.

Контракт Андрія з "Вест Гемом" завершився в червні, проте новий клуб він почав шукати ще раніше. Футболіст знав, що нову угоду йому не запропонують. Взявши певну паузу, під час якої його сватали в різні куточки світу, Ярмоленко визначився з продовженням кар'єри.

Гравець був не проти вже зараз повернутися в "Динамо". В плани втрутилося повномасштабне вторгнення РФ на територію України. Ігор Суркіс намагався переконати ексдинамівця, пропонував безстроковий контракт, посаду в структурі клубу після завершення кар'єри. Не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не домовилися. Ярмоленка в "Динамо" не буде

Та не варто думати, що Ярмоленко остаточно відмовився від "Динамо". Навпаки. Підписавши контракт лише на один сезон, 32-річний спортсмен, швидше за все, натякнув, що наступного літа його варто справді очікувати в київському клубі.

Зараз "Аль-Айн" для Андрія – чи не найкращий варіант. По-перше, зможе заробити непогані гроші й допомогти певною сумою Україні у війні з Росією. По-друге, Ярмоленко чудово знає, що вимагатиме від нього Ребров, адже працювали разом не один рік. По-третє, в українця буде постійна ігрова практика. В ОАЕ є ліміт на легіонерів і клуби беруть лише тих футболістів, які точно матимуть місце в основному складі.

Перехід українця став можливий після того, як до свого клубу з оренди повернувся аргентинець Крістіан Гуанка. Внаслідок чого в "Аль-Айні" звільнилося місце для легіонера.

Найцікавіше може відбутися вже влітку наступного року. У Реброва та Ярмоленка одночасно завершаться контракти. І вони зможуть разом перейти до "Динамо".

Андрію на той момент буде 33. Ще кілька років у чемпіонаті України на хорошому рівні він здатний пограти. Здійснивши свою мрію – завершити кар'єру в клубі, який дав йому майже все.

З поверненням Реброва, чесно кажучи, важче. Все залежатиме від того, як довго триватиме війна і чи довго в такому ритмі зможе працювати нинішній наставник "Динамо" Мірча Луческу.

Проте, як-то кажуть, немає нічого неможливого. Й існує ймовірність, що Ярмоленко та Ребров опиняться в структурі "біло-синіх" 2023 року. Заради чого, цілком можливо, вирішили возз'єднатися зараз.

Сергій Ребров з "Аль-Айном" минулого сезону виграв чемпіонат ОАЕ та Кубок ліги.

Андрій Ярмоленко минулого сезону зіграв 32 поєдинки за основу "Вест Гема", відзначився трьома голами й однією результативною передачею.

Зараз ви читаєте новину «Возз'єднання заради майбутнього. Чого очікувати від співпраці Ярмоленка й Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути