Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2007 09:58

Воронін житиме в апартаментах Жерара Ульє

Уже у першому матчі за "Ліверпуль" українського форварда Андрія Вороніна, 28 років, визнали найкращим гравцем поєдинку. Ще яскравіше він зіграв проти "Вердреа", забивши дубль у ворота суперника.

Після завершення збору в Швейцарії Воронін поділився першими враженнями від нової команди та міста, повідомляє "Спорт-Експрес".

- У вас в "Ліверпулі" футболка з десятим номером. Колись її носив Майкл Оуен. Всі знають, що "десятка" до багато чого зобов"язує...

- Якоїсь особливої відповідальності у зв"язку з цим не відчуваю. До речі, під десятим номером я виступаю і в збірній України.

- Які перші враження від партнерів по "Ліверпулю"?

- Я в команді новачок, і ми з гравцями один до одного на полі ще звикаємо. Взаєморозуміння після кожного тренування і гри стає все більше. Ну а що стосується рівня футболістів, то, думаю, зайвий раз говорити про це не варто - не випадково ж команда пробилася цього року у фінал Ліги чемпіонів. Можу тільки сказати: з такими сильними партнерами грати приємно, цікаво і легко.

- Головна зірка в "Ліверпулі" - це Джеррард. Що він за людина?

- Нормальний хлопець. Поводиться скромно, привітно.

- Як оцінюєте свої шанси пробитися в основу?

- Мені б не хотілося поки що нічого оцінювати. Можу лише сказати, що конкуренція була у всіх командах, куди приходив. Це нормальна ситуація для футболу. Тим більше для такого клуба, як "Ліверпуль". Конкуренції не боюся. На поле виходитимуть ті, хто цього гідний.

- Бенітес часто звертається до принципа ротації складу. Як ставитеся до цього?

- Поки рано про це говорити. Але знаю, що команда проводить в Англії за сезон близько 60 матчів. Це майже два чемпіонати Німеччини... Плюс ще Ліга чемпіонів. Для того, щоб перемагати, футболісти, зрозуміло, повинні зберігати свіжість. Загалом, коли тренер в такій ситуації дає деяким гравцям відпочинок і замість них випускає інших, це нормально.

- У чому різниця між тренуваннями у "Баєрі" та "Ліверпулі"?

- Тренер дуже багато часу відводить різноманітним тактичним вправам, зокрема, вдосконаленню пресингу. Крім того, на тренуванні майже весь час ми працюємо з м"ячем. Причому на дуже високій швидкості.

- У Англії грають м"ячем від Nike, в Німеччині - від Adidas. Звикнути до цього важко?

- Так, тут в Англії м"ячі летять трохи інакше, але я вже до цього звикаю.

- Як до вас ставляться уболівальники "Ліверпуля"?

- Чув, це oдні з найкращих уболівальників у Європі. Вони живуть життям команди, безмежно їй віддані. Коли гуляв містом, люди підходили, брали автографи, фотографувалися зі мною.

- На початку літа ви розповідали, що у вас проблеми з англійською. Зараз уже розумієте слова Бенітеса на тренуваннях?

- Коли тренер говорить зі мною про футбол, багато розумію. Скоро вивчатиму мову більш досконало.

- В Англії грали українці Лужний, Ребров, зараз там виступають ваш партнер по збірній Шевченка і колишній "колега" по бундеслізі білорус Глєб. Вони вам давали поради, як швидше освоїтися в новій країні?

- Коли я у них запитував, вони мені відповідали. Правда, з Глєбом після того, як він перейшов в "Арсенал", спілкуватися не доводилося. А пристосовується до нових умов кожен по-своєму. Всі люди різні.

- Які цілі ставите перед собою?

- Я прийшов в цю команду, щоб грати. Тому моє головне завдання в період передсезонної підготовки - щонайшвидше набрати оптимальну форму і підійти до чемпіонату Англії у всеозброєнні. "Ліверпуль" - одна з кращих команд Європи, вона постійно виступає в Лізі чемпіонів. У цьому турнірі я завжди хотів грати. І завдання у клубу дуже високі - виграти якомога більше трофеїв. Я як футболіст теж завжди мріяв про почесні титули. Сподіваюся, в "Ліверпулі" моя мрія здійсниться.

- Де живете в Ліверпулі?

- В апартаментах, які для мене орендує клуб. Будинок розташований в парковій зоні, від нього 15 хвилин до центру міста і стільки ж до тренувальної бази "Ліверпуля". До речі, в ньому колись жив колишній тренер команди Жерар Ульє.

- Машину в Англії уже водили?

- Так, мені привезли з Німеччини мій "мерседес". У нього кермо зліва, а в Англії, як відомо, їздять на машинах з правим кермом. Але особливих складнощів на дорозі я поки не відчув.

- Ліверпуль, як і Одеса, розташований на березі моря. Ця думка гріє?

- В Одесі море набагато тепліше. А міста не схожі, хоча обидва - портові. Але морське повітря відчувається. Все-таки добре, що в Ліверпулі море... Взагалі-то в місті був поки не так вже і багато - через тиждень після того, як приїхав, ми відлетіли на збори. Але встиг відчути, що з кожним днем Ліверпуль мені подобається все більше і більше. І я вже побував у клубі Cavern, де починали "Бітлз".

- Коли прийшли в це культове місце любителів музики, пульс не почав битися частіше?

- Мені просто було дуже цікаво. Я оглянув всі експонати, сфотографувався на пам"ять. І пішов далі. А по-справжньому захоплювався "Бітлз" мій батько. Коли він приїде до мене в гості, обов"язково зводжу його в Cavern

- Скоро у збірної України дуже складні відбіркові поєдинки на Євро-2008. Що можете про них сказати?

Як підійде час, зберемося в збірній і почнемо цілеспрямовано готуватися до них.

- Вийти з групи буде дужу складно...

- Шанс є завжди. Тим більше у наступному матчі ми приймаємо Італію вдома.

Зараз ви читаєте новину «Воронін житиме в апартаментах Жерара Ульє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути