Ексклюзиви
неділя, 29 квітня 2018 11:09

Володимир Кличко програв востаннє

 

29 квітня 2017 року в Лондоні на 90-тисячному стадіоні "Вемблі" багаторічний чемпіон світу в надважкій вазі Володимир Кличко програв нокаутом в 11 раунді британцеві Ентоні Джошуа. Цей драматичний і видовищний поєдинок за два чемпіонські титули визнали Боєм року найбільш авторитетні видання у світі боксу. Битва на Туманному Альбіоні стала останньою у славетній кар'єрі Володимира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко вчасно вирішив піти з боксу

Перші чотири раунди ініціативою володів Кличко. Він був легким на ногах, багато маневрував, зміщувався, контролював бій своєю передньою рукою. В п'ятому раунді Джошуа провів декілька влучних атак і відправив українця в нокдаун. Але на це потратив надто багато сил і ледь тримався на ногах. В шостому раунді вже Володимир відправив британця у нокдаун гострим правим прямим у голову. Добити, на жаль, не зміг. В 11 раунді Кличко двічі побував у нокдаунах. Щоразу піднімався і продовжував бій. Але після одностороннього побиття в куті рингу рефері вирішив зупинити бій. Українець хоч і не пропустив в останній атаці акцентованих ударів, сперечатися з рефері не став.

Володимир Кличко заслужив величезну повагу за бій з Ентоні Джошуа. В 41-річному віці він був у феноменальній фізичній і психологічній формі. Діяв у хорошому темпі, не роблячи пауз, бив вчасно, не "притримував" свою праву руку. Заслуговувала найвищої похвали робота ніг. Він продемонстрував величезну стійкість і мужність. Тричі піднімався після нокдаунів і продовжував битись до останнього. Кличко перевершив себе, але не свій вік. Здоров'я і сил у молодого чемпіона виявилось більше. Володимир зазнав поразки, за яку абсолютно не соромно.

Кличко перевершив себе, але не свій вік

Кличко мав право на матч-реванш із Джошуа, проте ним не скористався. На початку серпня 2017-го він оголосив про завершення боксерської кар'єри. За 20 років на професійному ринзі українець провів 69 поєдинків: здобув 64 перемоги, 53 нокаути і зазнав п'ять поразок. Майже десятиліття був світовим лідером королівської вагової категорії.

У 2015-му Володимир був другим - після американця Флойда Мейвезера-молодшого - у рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Його укладає авторитетний американський журнал "The Ring". Наразі це найвище досягнення серед українців. Василь Ломаченко поки третій у зазначеному списку.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко програв востаннє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути