понеділок, 12 травня 2014 19:09

"Під час тренування ми чули автоматні черги" - футболіст "Іллічівця"

"Під час тренування ми чули автоматні черги" - футболіст "Іллічівця"
Олексій Довгий

Півзахисник маріупольського "Іллічівця" Олексій Довгий прокоментував поразку команди від київського "Динамо" у матчі 29-го туру прем'єр-ліги. Гра пройшла на "Олімпійському" без глядачів.

Нагадаємо, кияни виграли 2:0. З 15-ї хвилини "Динамо" грало у меншості. Червону картку заробив Євген Макаренко.

"Сьогодні у нас був реальний шанс взяти очки, - каже Олексій після гри. - У перерві Микола Петрович звернув нашу увагу на те, що давненько нам не вдавалося цього зробити тут. Київ вийшов на поле сильним складом, але думки у гравців вже були про матч із "Шахтарем". Для них це буде дуже важлива гра (фінал Кубка України пройде 15 травня).

Під керівництвом Сергія Станіславовича "Динамо" стало грати компактніше та організованіше у захисті. Це було помітно ще у матчі проти "Чорноморця". Дуже важко зламати таку оборону. Так, кияни грали у меншості, але команда дуже добре оборонялася. У нас навіть моментів не виникало. Ми намагалися щось зробити, але зараз навіть нема що згадати. Можу тільки привітати "Динамо" і побажати команді у наступному сезоні виступити краще. Я сам киянин (сміється)".

Матч пройшов без глядачів. Як гралося в таких умовах?

"Чесно кажучи, відчуття не ті. Хотілося приїхати у Київ і зіграти на "Олімпійському" у присутності вболівальників. Сьогодні вихідний день. Не думаю, що щось завадило б людям прийти на арену з хорошим настроєм. Тим більше, "Динамо" у кубковому матчі з "Чорноморцем" показало дуже впевнену гру. Сьогодні матч міг зібрати пристойну кількість глядачів. Нам також було б приємніше грати. Коли стадіон живе грою, тоді в тебе з'являється більше енергії та сил. Порожні трибуни — це великий мінус. Ми граємо для вболівальників".

Раніше грали без глядачів?

"Ні. У прем'єр-лізі таких матчів у мене не було. Сподіваюсь, що це вперше та востаннє. Хочеться грати завжди при заповнених трибунах".

На футболістів впливають події, які відбуваються в Маріуполі?

"Ми програли хорошій кваліфікованій команді. "Динамо" — це бренд українського футболу. У клубі зібрані сильні виконавці. Можна шукати якісь причини та нюанси, щось видумувати...

Насправді, нам завадило те, що ми два дні не тренувалися. І трохи у голові таке відбувалося... На полі ти забуваєш про все. Ти виходиш грати і доводити. Тим більше, сьогодні у нас дуже хороший суперник. Можна було проявити, показати і перевірити себе на фоні дуже пристойної української команди".

Чому ви два дні не тренувалися?

"Наше останнє тренування проходило у четвер. Під час тренування ми чули автоматні постріли, черги. Можливо, це відбувалося не поряд з нами, але від бази до центра міста 10 хвилин. Ми не бачимо, що там коїться, але чуємо. Трохи моторошно. Зрозуміло, що нас це не торкнулося. Ми не ліземо у центр міста і всі "гарячі" точки. Все одно, думаєш про це. Всі футболісти відправили дружин і дітей з міста. Самі закрились вдома і зайвий раз не виходили на вулицю. Нічого хорошого і ніяких приємних емоцій. Сподіваємось, що все заспокоїться і все буде добре. Хай люди там будуть добрішими".

До закінчення чемпіонату залишилась одна гра. Як оціните цей сезон?

"Кінець вийшов змазаним через події в Україні. Хотілося завершити сезон нормально. Особливих завдань у нас не було. Ми хотіли виступити краще, ніж минулого сезону (9 місце). Але у нас траплялося чимало травм, у клубі були різні моменти. У будь-якому разі, ми виступили гідно. У нас молода команда. Хлопці — молодці. Хочу всім подякувати. Чимало гравців цього року дебютували у прем'єр-лізі і дуже добре себе проявили. Потенціал у нас високий. Думаю, у наступному сезоні ми виступимо краще. Я впевнений у цьому".

Крім Рустама Худжамова хтось з гравців ще переїжджає в Донецьк?

"Давайте подивимося, що буде завтра, а там побачимо. Час покаже. Головне, щоб в Україні все було добре і всі одне одного розуміли, щоб не було агресії, люди посміхалися і любили одне одного".

Як футболісти реагували на те, що ультрас всіх команд об'єдналися?

"Це дуже здорово. Вболівальники показали приклад для країни. Як би вони не ворогували між собою, всі чудово порозумілися. Вони розуміють, що коли важко, то потрібно не ворогувати, а об'єднатися і підтримувати один одного. Всі хочуть жити по-європейськи. Треба розпочинати з дрібниць. Для початку любити ближнього свого, як написано у Біблії. Тоді все буде добре. І щоб всі посміхалися, як ви це зараз робите".

Додамо, що Олексій Довгий виступав за "Динамо"-2 і юнацькі збірні України.

Зараз ви читаєте новину «"Під час тренування ми чули автоматні черги" - футболіст "Іллічівця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути