субота, 16 вересня 2017 13:03

Вночі визначиться найкращий боксер світу

Вночі визначиться найкращий боксер світу
Геннадій Головкін і Сауль Альварес зійдуться на рингу в Лас-Вегасі. Фото: inform.kz

В ніч проти неділі, 17 вересня, на "T-Mobile Arena" в Лас-Вегасі, США, відбудеться давно очікуваний мегафайт у середній вазі, який претендуватиме на Бій року. Зійдуться 35-річний казахстанець Геннадій "GGG" Головкін і мексиканець Сауль "Canelo" Альварес, 27 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флойд Мейвезер побив рекорд Роккі Марчіано

У чому значимість цього поєдинку?

Титули

Боксери поборються за пояси WBA та IBF, які належать Головкіну і за титул американського журналу "The Ring", яким володіє Канело. На ще один пояс Головкіна – за версією WBC – мексиканець не претендуватиме через конфлікт з президентом цієї організації. Відтак в разі поразки казахстанця цей титул стане вакантним.

Статус

Переможець мегафайту дуже ймовірно стане найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії. Такий рейтинг "Pound for Pound" традиційно укладає авторитетний журнал "The Ring". До бою Головкін був другим у цій класифікації – після американця Андре Ворда. Канело – сьомим. У ще одному рейтингу популярного статистичного сайту Boxrec.com мексиканець лідирує, казахстанець – на шостому місці.

Гонорари

Обидва суперники гарантовано зароблять по $15 млн. – 393 млн. грн. Також атлети отримають відсотки від продажу платних трансляцій і продажу квитків. В сумі Головкін і Канело можуть заробити $100 млн. – 2,62 млрд. грн. Більшу частину з яких заробить мексиканець, враховуючи його соліднішу вболівальницьку базу. Для обох зазначені цифри є рекордними у кар'єрі.

Обидва суперники гарантовано зароблять по 15 мільйонів доларів

Рекорд

Головкін 19-й раз захищатиме титул WBA, уп'яте - IBF і втретє - WBC. Якщо переможе, наблизиться до рекорду за кількістю захистів титулу чемпіона світу в середній вазі - американець Бернард Хопкінс має 20 успішних захистів.

Без фаворита

Невеликим фаворитом за коефіцієнтами букмекерів є Геннадій Головкін. Але думки спеціалістів розділились приблизно навпіл. Якщо дійде до рішення суддів, то перемогу, швидше за все, віддадуть мексиканцеві. У Головкіна ж більші шанси перемогти суперника нокаутом.

Геннадій Головкін провів на профі-ринзі 37 боїв, усі виграв, 33 рази нокаутом. Сауль Альварес має 49 перемог, 34 нокаути, по одній поразці і нічиїй.

Зараз ви читаєте новину «Вночі визначиться найкращий боксер світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути