неділя, 11 березня 2018 20:11

"Влітку перейду в "Мілан", оскільки я - великий прихильник Шевченка"
12

Амра Силайджіч - дружина Едіна Джеко і мати двох його дітей
Фото: google.com.ua
Амра Силайджіч - дружина Едіна Джеко і мати двох його дітей
Амра Силайджіч - дружина Едіна Джеко і мати двох його дітей
Амра Силайджіч - дружина Едіна Джеко і мати двох його дітей
Амра Силайджіч - дружина Едіна Джеко і мати двох його дітей

"Боснійська діамант" - це прізвисько 31-річний форвард збірної Боснії та Герцеговини і італійської "Роми" Едін Джеко отримав завдяки земляку, коментатору Мар'яну Міядловічу. Той став свідком блискучого голу гравця в матчі зі збірною Бельгії.

Зараз його носить на руках римська публіка. Плюс дякує долі, що такий гравець не лише опинився в "Ромі", але й відданий їй. Не кажучи вже про те, що забиває, фактично, в кожному другому матчі. Тільки в нинішньому сезоні на рахунку гравця 13 голів у 27 іграх. Зовсім недавно зіркового форварда міг отримати "Челсі", але останній не захотів їхати з Вічного міста. "Я був дуже задоволений інтересом "Челсі". Я поважаю цей клуб і захоплююся ним. В останні пару тижнів було багато розмов про те, що я піду з "Роми", але я все ще тут. Я щасливий залишитися в "Ромі", тому що вона стала моїм будинком і невід'ємною частиною мого життя. Я пізнав радість батьківства саме тут, в Римі, коли народилася моя маленька дівчинка Уна. І мій син Дані теж народився тут. Рим став частиною мого життя, і він назавжди залишиться таким", - сказав Джеко в інтерв'ю L'Equipe.

Чергу з топ-клубів для футболіста можна назвати справою звичною. Свою професійну кар'єру Джеко розпочав у рідному "Железничарі" з Сараєво. Потім перейшов у чеський "Теплице". Там забив 16 м'ячів у 43 матчах, розділивши 2-3 місце в списку найкращих снайперів чемпіонату Чехії 2006/07.

Там же його помітив тренер "Вольфсбурга" Фелікс Магат, німецький клуб купив гравця за 4 млн євро. Едін вдало вписався в гру команди, забивши в першій половині сезону 2007/08 5 м'ячів і зробивши 12 результативних передач. В результаті був визнаний кращим нападаючим цього періоду. У списку бомбардирів сезону 2008/09, забив 26 м'ячів в 32 іграх. На футболіста поклали око відразу три англійські клуби - "Арсенал", "Сандерленд" і "Фулхем". Всі готові були запропонувати за гравця близько 10 млн фунтів. Але Едін влітку 2009 року продовжив контракт із "Вольфсбургом" до 2013 року. Правда, вже в листопаді того ж року заявив, що влітку перейде в "Мілан", оскільки завжди був прихильником "россонері" і особисто Андрія Шевченка.


У серпні 2015 року "Рома" оголосила про оренду гравця за 4 млн євро з обов'язковим викупом за 11 млн. Уже в жовтні стало відомо, що римляни повністю викупили контракт Джеко.Однак новий етап в кар'єрі Джеко настав у січні 2011 року, коли футболіст перейшов до "Манчестер Сіті" за 35 млн євро. Контракт був підписаний на 4,5 роки. Уже в дебютному матчі проти "Вулверхемптона" віддав гольову передачу. А з "Тоттехемом" став автором свого першого покеру в АПЛ, коли лондонці були розгромлені з рахунком 5:1.

Рим став частиною мого життя, і він назавжди залишиться таким

Саме в "Ромі" зовсім нещодавно Джеко став автором унікального рекорду. Він першим забив не менш 50 м'ячів у трьох топ-чемпіонатах - Німеччини, Англії та Італії. За "Вольфсбург" Джеко забив 66 м'ячів, за "МанСіті" - 50. А ще така ж цифра намалювалася в Серії А після 27-го туру нинішнього сезону, коли дубль боснійця допоміг "Ромі" обіграти на виїзді "Наполі", 4:2.

Не відстає Джеко і від показників у збірній, де дебютував на початку червня 2007 року в матчі відбору на Євро-2008 проти Туреччини. А забитим голом допоміг здобути своїй команді перемогу, 3:2. Також грав за збірну Боснії і Герцеговини на КС-2014, забивши 1 гол в 3-х матчах. Всього на поточний момент Едін Джеко зіграв за збірну країни 89 матчів, забивши 52 голи.

Від форми Джеко, як бачимо, в атаці "Роми" залежить дуже багато чого. І це повинен враховувати "Шахтар", на який 13 березня чекає матч-відповідь проти римлян в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Адже проти донеччан на "Стадіо Олімпіко" вийде Джеко, який відпочив, бо в останньому турі не зіграв з "Торіно" через дискваліфікацію. І щоб стримати його, Фонсеці і компанії доведеться дуже постаратися.

Тим більше, що в гравця є свій надихаючий фактор - сексапільна дружина, боснійська модель Амра Силайджіч. Дивлячись на таку, розумієш, чому в більшості матчів суперникам форварда не зупинити. Такій мотивації позаздрить кожен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі серед воротарів: як Аліссон став найкращим гравцем "Роми"

Матч-відповідь "Шахтаря" проти римської "Роми" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться 13 березня в Римі, на "Стадіо Олімпіко". Початок о 21:45, текстовий онлайн - Gazeta.ua.

Перший поєдинок в Харкові завершився перемогою "Шахтаря", 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Влітку перейду в "Мілан", оскільки я - великий прихильник Шевченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути