Ексклюзиви
понеділок, 13 вересня 2021 21:01

Вивів "Шахтар" у Лігу чемпіонів та забив переможний гол за збірну: що потрібно знати про головного таланта "Шахтаря"

Вивів "Шахтар" у Лігу чемпіонів та забив переможний гол за збірну: що потрібно знати про головного таланта "Шахтаря"
Михайло Мудрик та Алекс Великих . Фото: Facebook Алекса Великих

21-річний Михайло Мудрик вдало провів старт сезону. Вінгер допоміг своєму клубу "Шахтарю" вийти в Лігу чемпіонів. Мудрик організував другий вирішальний гол у ворота "Монако" в Харкові.

В складі молодіжної збірної України забив переможний гол у ворота Вірменії, вдало реалізувавши штрафний удар. Перемога дозволила команді Руслана Ротаня стати лідером відбіркової групи до Євро-2023.

Італійський скаут Алекс Великих спеціально для Gazeta.ua більше детально розповів про талант та перспективи Мудрика.

Як оціните талант Мудрика?

Мудрик - один із найбільших талантів серед молодих українських гравців. Він формувався відразу у декількох школах - "Металіста", "Дніпра" та вже потім "Шахтаря", що дало йому поштовх для розвитку таланту. Була можливість працювати в різних системах підготовки гравців.

Михайла інколи сприймають критично в Україні через радянський менталітет. Поки не всі звикли бачити в себе гравців з такою щирою поведінкою як на полі, так й за його межами. Якби Мудрик був би бразильцем чи португальцем, то всі б говорили про талант чи феномен, але Михайло українець, і не потрібно засуджувати його за яскраву зовнішність чи стиль гри.

"Шахтар" не продасть Мудрика менше, ніж за €20 млн

Які його сильні та слабкі сторони?

Техніка роботи з м'ячем, швидкість, вміння обіграти один в один, втекти від суперника, розкута поведінка та полі та певність у собі, лідерські якості - це сильні сторони. Через вік ще він не дуже стабільний та потребує тренерської довіри та має вдосконалити тактичну гибкість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бенфіка" й "Баварія" залякують "Динамо": як зіграли суперники українських клубів у єврокубках

Здатен Де Дзербі зліпити з нього зірку хоч українського масштабу?

Так. Зараз Мудрик отримав тренера, який може його повноцінно розкрити та вірить у його талант. Італійський наставник довірив місце на полі Мудрику у важливому матчі проти "Монако", коли потрібно було переломлювати хід гри та були не до експериментів.

Де Дзербі мав подібний досвід у своєму попередньому клубі "Сассуоло", коли працював із молодими гравцями та формував їх для дорослого футболу.

Які у нього перспективи у "Шахтарі"?

Мудрик зможе цього сезону скласти сильну конкуренцію в основному складі Манору Соломону. Після продажу ізраїльтянина стати провідним гравцем команди.

Що потрібно йому зробити для виклику в збірну України?

Михайло зміг себе зарекомендувати в "молодіжці". Тепер може стати одним із кандидатів в національну команду. Олександр Петраков показав у матчі проти Чехії, що не боїться довіряти молодим футболістам. Тренер має звернути увагу на Мудрика через його швидкісні якості, які є важливими для побудови гри в атаці Петракова.

Перспективи Мудрика у національній команді будуть залежати виключно від гри за клуб. Якщо Михайло буде стабільно грати - виклик в збірну не забариться. Неважливо, хто буде тренером.

Мудрик найбільше підходить для іспанського чемпіонату


Яка його трансферна ціна?

Вважаю, що Мудрика дешевше €20 млн зараз ніхто не продасть.

Вартість Мудрика буде лише зростати. "Шахтар" не є клубом який легко та задешево продає своїх гравців, а тому відразу через ціну відпало багато кандидатів на придбання футболіста. Хоч цікавилися клуби із Німеччини та Італії.

Для яких команд та чемпіонатів цей гравець може бути цікавим?

Мудрик цікавий передусім командам які грають у швидкісний, атакувальний футбол. Чемпіонат Нідерландів він би точно розірвав би. Стосовно топ-5 , то Іспанія найбільш підходить. У Німеччині в "Боруссії" Дортмунд чи РБ "Лейпциг" він би не загубився б. В Італії було б важко через велику роль тактичної складової, але для "Роми" чи "Наполі" він би підійшов. В АПЛ у "Ліверпулі" з Юргеном Клопом, чи "Лідсі" Марсело Б'єлсою міг би засяяти.

Михайло Мудрик дебютував в УПЛ у 18 років. Виступав на правах оренди за "Арсенал" та "Десну".

У поточному сезоні "Шахтар" займає друге місце в УПЛ. "Гірники" відстають від "Динамо" на три очки.

15 вересня команда Роберто Де Дзербі зіграє у першому турі ЛЧ проти "Шерифа". Початок гри о 19:00. Звіт про гру читайте на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Вивів "Шахтар" у Лігу чемпіонів та забив переможний гол за збірну: що потрібно знати про головного таланта "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути