вівторок, 14 травня 2019 11:09

Віталія Кличка "притримали" судді у фінальному бою з росіянином

 

14 травня 1995-го у Берліні, Німеччина, пройшли фінальні поєдинки 8 за рахунком чемпіонату світу з боксу серед любителів. У фіналі надважкої вагової категорії – понад 91 кг – 23-річний українець Віталій Кличко поступився на 1,5 роки молодшому Олексію Лєзіну з Російської Федерації. Для майбутнього багаторічного чемпіона світу серед професіоналів Кличка-старшого срібна медаль чемпіонату світу в Берліні стала найбільшим досягненням у його любительській кар'єрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко виграв Олімпійські ігри

На шляху до фіналу Віталій Кличко провів 3 поєдинки. Він достроково переміг литовця Гітаса Юшкевічюса і шведа Аттілу Левіна, а у півфіналі мінімально здолав господаря змагань, німецького боксера Рене Монзе – 6:5. Суперник українця по фіналу Олексій Лєзін легко розібрався з опонентами із Болгарії, Угорщини і Південної Кореї, а у півфіналі з рахунком 5:2 переміг американця Лоуренса Клей-Бея.

Судді вперто не хотіли помічати результативні удари українського боксера

Вирішальний бій вийшов напруженим і конкурентним. Його переможця визначили судді, які вперто не хотіли помічати результативні удари українського боксера. Перший удар йому зарахували лише наприкінці 5 хвилини бою за рахунку 0:6. Підсумковий рахунок – 3:12. Він абсолютно не відображає того, що відбувалося в ринзі. Секундували Віталієві наші знамениті тренери - особистий тренер братів Кличків, киянин Володимир Золотарьов і старший тренер збірної України львів'янин Петро Василюк.

Віталій Кличко став єдиним медалістом у збірній України на чемпіонаті світу 1995-го. За крок до медалей у Берліні зупинились Андрій Гончар (до 54 кг), Олег Кудінов (до 71 кг) і Володимир Кличко (до 91 кг).

Зараз ви читаєте новину «Віталія Кличка "притримали" судді у фінальному бою з росіянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути