вівторок, 29 грудня 2009 11:47

Віталій Кличко заробив більше, ніж "Динамо" і "Шахтар"

Віталій Кличко заробив більше, ніж "Динамо" і "Шахтар"

Минулий рік видався дуже успішним для Віталія Кличка. Три переможні бої, неофіційне звання найсильнішого боксера в суперважкій вазі і досить значна сума призових, які наш боксер заробив на рингу.

За даними "БЛИКу", Віталій поповнив свій рахунок більше, ніж на 20 мільйонів.

В середньому за кожен зі своїх боїв брати Клички отримують по 7-10 мільйонів євро. У цю суму входить і гонорар німецького телеканалу RTL (кожен бій - 2-3 мільйони євро), і частина доходів від продажу квитків і реклами між раундами.

Відзначимо, що 2009-й рік став в усіх відношеннях успішним для українських клубів, що брали участь в єврокубках. Перемога в Кубку УЄФА і боротьба за Суперкубок донецького "Шахтаря", участь у півфіналі Кубка УЄФА київського "Динамо", вихід у чвертьфінал харківського "Металіста" і разом з цим перше місце за сумою зароблених очків у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Все це не тільки підвищило наш рейтинг в Європі, але і позитивно позначилося на доходах наших грандів. Перш за все це інтерес до футболістів, які кували перемоги. Саме завдяки цим злетам українських клубів вдалися такі гучні трансфери Чигринського, Бангура, Алієва і підвищений інтерес до Срни, Раца і Мілевському. Саме завдяки успіхам в єврокубках клубна казна і донецького "Шахтаря", і київського "Динамо" поповнилася не одним мільйоном. "Динамо" і новий єврокубковий сезон хоч і закінчило, в плані фінансів зібрало непоганий урожай.

"Шахтареві", який продовжу боротьбу в Лізі Європи, поразка від співвітчизників Луческу з "Тімішоари" боляче вдарила по кишені. Для порівняння, в новому сезоні "динамівці" заробили майже в шість разів більше "гірників" - 8,7 млн. євро проти 1,62 млн. Подивившись на цифри, можна сміливо сказати, що краще невдачі в груповому турнірі Ліги чемпіонів, ніж яскраві виступи в Лізі Європи. Хоча, звичайно, краще як "Барселона" - перемагати на всіх фронтах.

Віталій Кличко - 22 млн. євро

Гонорари за бої: 20 мільйонів євро – включно з гонораром за останній поєдинок Віталія з Кевіном Джонсоном.
Рекламні контракти: 2 мільйони євро

"Динамо" - 9,6 млн. євро

0,3 млн. євро - вихід в 1/4 фіналу Кубка УЄФА
0,6 млн. євро - вихід в 1/2 фіналу Кубка УЄФА
8,7 млн. євро - участь в Лізі чемпіонів

"Шахтар" - 7,02 млн. євро

0,3 млн. євро - вихід в 1/4 фіналу Кубка УЄФА
0,6 млн. євро - вихід в 1/2 фіналу Кубка УЄФА
2,5 млн. євро - перемога в Кубку УЄФА
2 млн. євро - участь в Суперкубку УЄФА
1.62 млн. євро - участь в Лізі Європи

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко заробив більше, ніж "Динамо" і "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути