четвер, 17 червня 2010 14:54

Вімблдон наклав табу на вувузели

Вімблдон наклав табу на вувузели

Традиційна південноафриканська дудка вувузела, яка наробила вже стільки шуму на чемпіонаті світу з футболу, потрапила до переліку предметів, заборонених для використання під час ігор Вімблдонського тенісного турніру.

Оглушливий рев вувузели супроводжує кожну гру ЧС-2010 у ПАР. Монотонний музичний акомпанемент викликав бурхливу полеміку в пресі, а також вимоги заборонити проносити на трибуни ці духові інструменти, які були відкинуті ФІФА.

Але у Вімблдону свій статут, та й манера вболівання на тенісі істотно відрізняється від футбольної. Перед розіграшем суддя вимагає абсолютної тиші, і навіть пересуватися по трибунам прийнято під час пауз, щоб не відволікати гравців.

"У нас є список заборонених предметів, який включає тріскачки і клаксони, і вувузели підпадають під цю категорію. Так що не варто приносити їх", - йдеться у зверненні організаторів турніру Великого Шолома, який візьме старт у Лондоні 21 червня.

За оцінками South African Medical Journal, одна вувузела здатна виробляти на виході шум до 122 децибел. Згідно з нормами, встановленими Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), щоб уникнути негативного ефекту для здоров'я люди не повинні більше 30 секунд зазнавати впливу шуму, рівень якого складає 106 децибел.

Втім, незважаючи на рекомендації ВООЗ, вувузели залишаються одним з найбільш затребуваних видів сувенірної продукції в ПАР.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон наклав табу на вувузели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути