понеділок, 14 червня 2010 15:39

У ПАР почали випускати "тихішу" версію вувузел

У ПАР почали випускати "тихішу" версію вувузел

Південноафриканська компанія, що виробляє популярні у футбольних уболівальників дудки (вувузели), оголосила про початок випуску тихої версії.

Потужність звуку, виробленого новим різновидом вувузел, буде складати близько 107 децибел - на 20 децибел менше, ніж у "звичайних" вувузел, повідомляє AFP.

Нещодавно проведене дослідження показало, що вувузела виробляє звук потужністю близько 127 децибел, випереджаючи за цим показником барабан (122 децибела) і свисток арбітра (121,8 децибела).

Після початку чемпіонату світу з футболу його організатори отримали багато скарг на вувузели від уболівальників, футболістів, а також від телекомпаній, які транслюють матчі. Голова оргкомітету ЧС-2010 Денні Джордаан пообіцяв розглянути питання про заборону на використання місцевих дудок.

Останнім з футболістів, які заявили про те, що вувузела заважають гравцям, став лідер збірної Португалії Кріштіану Роналду. Він сказав, що звук дудок заважає футболістам зосередитися, але додав, що до таких умов доведеться звикати.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «У ПАР почали випускати "тихішу" версію вувузел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути