Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2020 09:22

Виліт усіх українських легіонерів: результати матчів 1/16 фіналу Ліги Європи

Виліт усіх українських легіонерів: результати матчів 1/16 фіналу Ліги Європи
"Гент" Романа Безуса не зміг пройти "Рому". Фото: з відритих джерел

Відбулися матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи.

Швейцарський "Базель" після переміг АПОЕЛ -1:0. Фактично матч був формальним, бо тиждень тому на Кіпрі швейцарський клуб розгромив суперника - 3:0.

"Гент" Романа Безуса, Ігоря Пластуна та Романа Яремчука не зміг обіграти "Рому". Господарі вийшли вперед у середині першого тайму, але за 4 хвилини Джастін Клюйверт зрівняв рахунок у матчі. Господарі володіли ініціативою, але забити більше не змогла. "Гент" прощається із Лігою Європи, бо у Римі бельгійська команда поступилася -1:0. Безус та Пластун вийшли у стартовому складі своєї команди.

Інший українець Едуард Соболь зі своїм "Брюгге" був розгромлений в Англії "Манчестер Юнайтед" - 0:5. Перша гра у Бельгії завершилася в нічию - 1:1.

Один із фаворитів турніру "Аякс" покидає турнір. Півфіналіст минулої Ліги чемпіонів вдома переміг іспанський "Хетафе" - 2:1. Цього виявилося замало, бо у Іспанії нідерландці програли - 2:0.

Головною сенсацією 1/16 турніру став виліт "Арсенала". Підопічні Мікеля Артети тиждень тому здобули мінімальну перемогу над "Олімпіакосом" в Греції, але вдома поступилися грекам -1:2. Доля матчу вирішувалася в додатковий час.

Колишній кривдник "Динамо" по групі Ліги Європи "Мальме" був розгромлений вдома німецьким "Вольфсбургом"- 0:3. Перша гра у Німеччині завершилася перемогою "Вольфсбурга" - 2:1.

Інший суперник "Динамо" по груповій стадії "Ліги Європи" "Копенгаген" зміг пройти до 1/8 турніру. Чемпіон Данії в гостях переміг команду Мар'яна Шведа "Селтік" - 3:1. Перша гра завершилася в нічию -1:1.

Португалія залишилася без своїх представників у Лізі Європи. Слід за вильотом "Бенфіки" від "Шахтаря прощаються із турніром "Порту" та "Спортинг". "Дракони" були декласовані вдома "Баєром" - 1:3. В першій грі також сильнішим був німецький представник -2:1. А "леви" були розгромлені у Туреччині "Башакшекіром" 4:1. Основний час гри завершився з тим самими рахунком, що був у першій грі в Португалії - 3:1, а в додатковий час турки забили вирішальний гол.

Іспанська "Севілья" не змогла перемогти вдома румунський КЛУЖ - 0:0, але іде далі за правом виїзного голу, бо перша гра завершилася в нічию - 1:1.

Італійський "Інтер" при пустих трибунах переміг болгарський "Лудогорець" - 2:1. Гра у Болгарії завершилася також перемогою італійців - 2:0.

Австрійський ЛАСК переграв нідерландський АЗ - 2:0 та пройшов до наступного раунду Ліги Європи. Перша гра завершилася у нічию - 1:1.

"Еспаньйол" хоч переміг "Вулверхемптон" - 3:2, але покидає Лігу Європи. Все вирішилося у першій грі в Англії, де господарі знищили іспанську команду - 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бенфіка" не справилася зі швидкістю "Шахтаря"

До 1/8 фіналу Ліги Європи вийшли: "Вулверхемптон", ЛАСК, "Шахтар", "Хетафе", "МЮ", "Олімпіакос", "Інтер", "Севілья", "Бешакшекір", "Баєр", "Копенгаген", "Рома" та "Базель". Жеребкування відбудеться 28 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Виліт усіх українських легіонерів: результати матчів 1/16 фіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути