Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2013 16:49

Відразу трьом клубам дісталося від УЄФА за расизм фанатів

Відразу трьом клубам дісталося від УЄФА за расизм фанатів

Контрольно - дисциплінарна інстанція ( КДІ) УЄФА прийняла ряд рішень, що стосуються наступних нещодавно відбулися матчів Ліги Європи. Зокрема, відразу до трьох клубам були застосовані штрафні та дисциплінарні санкції з причини непристойної поведінки вболівальників.

Войводіна - Гонвед , другий відбірковий раунд Ліги Європи , перший матч ( 18.07.13 )

"Гонвед" покарано за за прояв уболівальниками расизму і відповідні речівки. Наступний домашній матч будапештці проведуть за закритими дверима. Крім того, Контрольно -дисциплінарна інстанція прийняла рішення відкликати відстрочене покарання "Гонведа", призначене КДІ 22 серпня 2008 , у вигляді проведення одного домашнього матчу в єврокубках за закритими дверима. Таким чином , угорський клуб проведе за закритими дверима ще один домашній матч в єврокубках. Крім того , він оштрафований на 50 тисяч євро.

Лех - Жальгіріс , третій відбірковий раунд Ліги Європи , другий матч ( 08.08.13 )

"Лех" покарано за непристойну поведінку своїх уболівальників (стаття 14DR ) , а саме - прояв расизму і демонстрацію банера відповідного змісту. Наступний домашній матч в турнірах УЄФА польський клуб проведе при частково закритих трибунах. Зокрема , буде закрита трибуна ультрас "Леха". Крім того, команда з Познані оштрафована на п'ять тисяч євро.

Пяст - Карабах, другий відбірковий раунд Ліги Європи , другий матч ( 25.07.13 )

"Пяст" покарано за непристойну поведінку своїх уболівальників (стаття 14DR ) УЄФА польський клуб проведе при частково закритих трибунах. Зокрема, буде закрита трибуна ультрас "Пяста". Крім того, команда з Глівіце оштрафована на п'ять тисяч євро.

Боротьба з расизмом є одним з головних пріоритетів УЄФА. Європейський футбольний союз займає позицію нульової терпимості щодо расизму та дискримінації на полі або трибунах. Будь-які прояви расизму розцінюються як серйозні порушення дисциплінарних правил і будуть каратися за допомогою найжорсткіших санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Відразу трьом клубам дісталося від УЄФА за расизм фанатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути