вівторок, 10 червня 2008 15:05

Відому тенісистку примушували виступати під російським громадянством

Тенісистка Анастасія Ріоновода, що виступала на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу, відчуває себе некомфортно через те, що їй довелося грати на кортах "Ролан Гаррос" під російським громадянством, інформує РІА "Новости" з посиланням на офіційний сайт австралійської федерації тенісу .

"Я просила організаторів заявити мене як австралійку, але вони не захотіли на це піти. Рішення цього питання залежало від них, тому вони, на жаль, залишили мене росіянкою", - сказала Родіонова.


Раніше 26-річна уродженка Тамбова, яка обрала місцем проживання Мельбурн, намагалася змінити громадянство, проте не досягла успіхів у цьому. Їй було відмовлено у видачі австралійського паспорта, оскільки закони країни вимагають від претендента на отримання громадянства перебувати в Австралії не менше дев"яти місяців на рік впродовж двох років. Для Родіонової, з її кочовим життям професійної тенісистки, ця умова нездійсненна до моменту завершення кар"єри.

Примітно, що на Відкритому чемпіонаті Австралії 2008 року Родіонова була заявлена як австралійська тенісистка. На даний момент Анастасія займає 70-е місце в рейтингу WTA.

Зараз ви читаєте новину «Відому тенісистку примушували виступати під російським громадянством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути