Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2011 17:48

Відома українська біатлоністка вилікувала кашель допінгом

Відома українська біатлоністка вилікувала кашель допінгом

Українська біатлоністка Оксана Хвостенко, яка завоювала на чемпіонаті світу 2011 року в Ханти-Мансійську срібну медаль у складі естафетної команди, здала позитивний допінг-тест на цьому турнірі. Для лікування кашлю під час ЧС-2011 Хвостенко скористалася сиропом, що містить заборонений стимулятор ефедрин. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України (ФБУ).

Хвостенко захворіла під час підготовки до першості планети, а в кінці чемпіонату кашель з'явився знову. Спортсменка випила сироп "бронхолитин", який можна використовувати тільки у позазмагальний період, а під час змагань вживати не можна через наявність у ньому ефедрину.

У допінг-пробі спортсменки виявили заборонену речовину, і 1 червня справу Хвостенко було розглянуто в Зальцбурзі на засіданні комісії Міжнародного союзу біатлоністів (IBU). Рішення про покарання українки буде оприлюднено найближчим часом.

Хвостенко п'ять разів вигравала медалі чемпіонатів світу з біатлону. У 2003 році вона завоювала срібло у складі збірної України в естафеті, в 2008 році виграла бронзу в спринті та в індивідуальній гонці і ще одне естафетне срібло. У 2011 році Хвостенко стала триразовим срібним призером ЧС з біатлону в естафеті.

Зараз ви читаєте новину «Відома українська біатлоністка вилікувала кашель допінгом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути