вівторок, 14 травня 2013 16:56

"Відкрив для себе Львів. Дуже красиве місто" - француз про Євро-2012

"Відкрив для себе Львів. Дуже красиве місто" - француз про Євро-2012
"Арена Львів" цього року не прийняла жодного футбольного матчу ФОТО: autocentre.ua

На фінал Ліги Європи акредитовані більше 300 журналістів. Це без урахування телеканалів, які мають право транслювати матч. Тому загальна кількість представників медіа може сягнути навіть 400 сотень. Таку інформацію надали волонтери в інформаційному центрі "Амстердам Арени".

Серед репортерів доволі багато тих, які минулого року працювали в Україні та Польщі на чемпіонаті Європи. Дехто навіть носить рюкзак з емблемою турніру, подарований УЄФА.

"На Євро-2012 я працював зі збірною Португалії (команда програла у півфіналі Іспанії). Пощастило, що команда далеко пройшла у турнірі, вдалося відвідали чимало міст і матчів, - розповідає журналіст провідної французької газети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Амстердам Арена" готується прийняти фінал Ліги Європи

"В Україні був у всіх містах-господарях турніру. Найбільше вразив Львів. Я відкрив для себе це місто. Дуже красиве. Донецьк і Харків не вразили. У Києві був на фіналі, але тоді там було багато фанів і місто виглядала дуже живим. Загалом, Україна провела Євро-2012 нормально, але було чимало проблем із готелями. Їх мало і коштували вони дуже дорого. Ціни були абсолютно невиправданими.

Хоча, таке трапляється всюди. Наприклад, у Лондоні на час Олімпійських ігор готелі підняли ціни, а після турніру їх не опустили до попереднього рівня.

Також було важко дістатися з одного міста в інше, навіть якщо орендувати машину. Відстані між містами досить великі і дороги не кращої якості," - зауважив колега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінал Ліги Європи розсудить старий знайомий Абрамовича

Наступне Євро пройде у Франції. Турнір приймуть Париж, Сен-Дені, Ланс, Ліон, Бордо, Тулуза, Марсель, Ніцца, Сент-Етьєн, та Вільньов-д'Аск. Уперше в історії трофей розіграють 24 команди.

"У принципі, проблем у Франції при підготовці до турніру немає. У нас достатньо готелів, щоб прийняти вболівальників і журналістів. Очевидно, що у Парижі та можливо у ще кількох містах зростуть ціни, але у більшості вони залишаться на рівні.

Зі стадіонами також майже все у порядку. Найбільш проблемим містом є Ліон.Там мають будувати новий стадіон, але поки глухо. Правда, час ще є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіні передав кубок Ліги Європи Амстердаму

Також добре, що відстані між містами невеликі. Скажімо, з Парижа до Ліона можна доїхати за дві години. Це дуже зручно. Можна жити в одному місті і просто їздити на матчі, куди потрібно", - каже француз.

Нагадаємо, Франція проведе Євро у 2016 році. А завтра, 15 травня, в Амстердамі пройде фінал Ліги Європи. "Бенфіка" і "Челсі" розіграють трофей о 21:45 за київським часом. Пряма трансляція на каналі "2+2".

Зараз ви читаєте новину «"Відкрив для себе Львів. Дуже красиве місто" - француз про Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути