неділя, 29 жовтня 2017 11:09

Відкрили Арену Львів

Відкрили Арену Львів
Збірна України з футболу не програла на "Арені Львів" жодного гри. Фото: stadions.org

29 жовтня 2011 року було відкрито стадіон "Арена Львів"

Проект передбачав будівництво стадіону 5-го покоління, одного з найсучасніших в Європі. Розробником виступило "Конструкторське бюро Альберта Віммера", яке проектувало стадіони для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2008 в Австрії, а також будувало стадіон "Народовий" у Варшаві до Євро-2012. Разом з австрійцями над стадіоном працювала львівська фірма "Арніка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стадіон майбутнього Кубка світу-2018 назвали найогиднішим у світі

Місткість стадіону - 34 915 місць, з яких приблизно 425 місць - для почесних гостей у VIP-зоні на третьому рівні (ресторан), 168 місць в зоні 14-ти скайбоксів - винос (скайбокси вміщує 12 чол.) Плюс президентський номер на 24 місця на четвертому рівні. Так само під "пандусом" розташоване Фан-кафе на 400 місць. Загалом львівський стадіон має чотири поверхи, перший з яких призначений для підземного паркінгу, два інші - для двоярусних трибун, VIP-сектору та інших допоміжних приміщень. Конструкція глядацьких місць створює максимальний ефект присутності глядачів на полі. Чудову видимість поля забезпечує відсутність "мертвих" зон і сучасне освітлення, що забезпечує якісну фото- і відео-зйомку.

Запроектований стадіон відповідає всім функціональним вимогам УЄФА, зокрема, вимогам до систем освітлення, озвучення, телекомунікацій, безпеки та доступу. Стадіон має два екрани - на північній та південній стороні. Центральний прохід на стадіоні обладнаний таким чином, щоб там можна було розмістити заклади громадського харчування. Одночасно з цим він є важливою ланкою в системі безпеки, бо дозволяє швидко евакуювати глядачів.

Усі глядацькі місця знаходяться під навісом, частина якого прозора. Передбачено цілий сектор для ЗМІ, який після закінчення Євро-2012 переобладнаний в звичайний сектор для глядачів.

Збірна України з футболу не програла на "Арені Львів" жодного гри. 10 листопада наша команда на ній прийме Словаччину у контрольному матчі. Початок о 20:00, текстовий онлайн – Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили Арену Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути