субота, 04 грудня 2010 16:20

Венгер радить Англії не залишати ФІФА

Венгер радить Англії не залишати ФІФА

Головний тренер "Арсеналу" Арсен Венгер розкритикував думку, що після невдачі заявки Англії на виборах місця проведення ЧС-2018 Футбольній асоціації Англії слід залишити ФІФА на знак протесту.

"Що це вирішить? В результаті виходу з ФІФА Англія просто втратить право участі у чемпіонатах світу та будь-яких міжнародних змаганнях. Це не прагматично. В Англії народився футбол, ця країна багато зробила для популяризації футболу в усьому світі. Я не підтримую точку зору, що Англії треба розірвати стосунки з ФІФА. Завжди потрібно позитивніше дивитися на речі.

У цій країні дуже сильно люблять футбол, але це ні до чого нас не привело. Так, розчарування від того, що сталося величезне, але всі питання можна вирішити, якщо більше уваги приділяти технічним процедурам.

Правду кажучи, зараз ФІФА виглядає доволі закритою організацією, від якої можна домогтися права проведення чемпіонату світу, якщо її всіляко звеличувати. Особисто я хотів би, щоб процес висування і розгляду заявок був більш опрацьований технічно", - цитує Венгера офіційний сайт "Арсеналу".

Раніше повідомлялося, що збірна Англії може скасувати товариський матч з Таїландом через результати голосування за місце проведення ЧС-2018.

Справа в тому, що товариський матч у Бангкоку, який повинен відбутися в червні майбутнього року, був організований Футбольною асоціацією Англії з метою заручитися підтримкою Вораві Макуді - президента Федерації футболу Таїланду і члена виконкому ФІФА.

Після оголошення результатів голосування в Цюріху, за підсумками якого Росія отримала право проведення ЧС-2018, а Англія вибула вже в першому турі, отримавши лише два голоси, стало очевидно, що Макуді, швидше за все, не голосував за Англію.

Тепер Футбольна асоціація Англії розгляне питання про відміну матчу в Бангкоку, який тепер не має для збірної Англії ніякого сенсу, повідомляє The Telegraph.

За матеріалами Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Венгер радить Англії не залишати ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути