вівторок, 09 березня 2010 17:33

Великобританія вирішила проблему з презервативами на ЧС-2010

Великобританія вирішила проблему з презервативами на ЧС-2010

Влада Великобританії безкоштовно надасть Південно-Африканській Республіці 42 мільйони презервативів у рамках підготовки до проведення Чемпіонату світу з футболу в 2010 році, повідомляє The Guardian. Відповідне рішення британський уряд прийняв у вівторок 9 березня.

Міністр міжнародного розвитку Великобританії Гарет Томас (Gareth Thomas) заявив, що африканська влада попросила відправити гуманітарний вантаж кондомів, щоб забезпечити засобами контрацепції численних футбольних вболівальників, які приїдуть в ПАР влітку 2010 року.

Влада ПАР висловила побоювання, що приїзд півмільйонної армії вболівальників викличе сплеск проституції в країні. Зокрема, за оцінками південноафриканського Центрального управління з ліків (Central Drug Authority), на час проведення чемпіонату світу з футболу в країну прибудуть близько 40 тисяч повій.

Щорічно ПАР в якості гуманітарної допомоги отримує близько 450 мільйонів презервативів. Незважаючи на це в країні, де за офіційними даними налічується близько 16 мільйонів сексуально активних чоловіків, рівень поширення ВІЛ-інфекції є одним з найвищих у світі.

Загальна кількість ВІЛ-інфікованих південноафриканців складає приблизно 5,7 мільйона чоловік. Щодня в країні вперше виявляється близько 1400 випадків зараження ВІЛ, і майже тисяча мешканців ПАР помирає від інфекції.

Нагадаємо, що Чемпіонат світу 2010 року пройде з 11 червня по 11 липня в ПАР.

За матеріалами Корреспондент.net, terrikon

Зараз ви читаєте новину «Великобританія вирішила проблему з презервативами на ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути