Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2013 10:11

Провідний український гімнаст отримав російський паспорт

Провідний український гімнаст отримав російський паспорт
Куксенков давно хотів виступати за Росію. Фото: newsru.com

Український гімнаст Микола Куксенков став громадянином Російської Федерації і відтепер представлятиме цю країну на міжнародних змаганнях, повідомляє "ФЦП-Пресс".

Рішення виступати за збірну Росії лідер чоловічої української збірної прийняв у листопаді 2012 року. В очікуванні документів він тренувався у Владимирі.

Прихід провідного гімнаста української збірної прокоментувала старший тренер збірної Росії зі спортивної гімнастики Валентина Родіоненко.

"Ми всі дуже задоволені, що питання з громадянством Миколи Куксенкова так швидко вирішилося і він підсилить російську команду, - сказала вона. - Зрозуміло, він увійде до складу нашої команди і на Універсіаді, і на чемпіонаті світу. Він хороший багатоборець. А особливо сильний Микола на перекладині, брусах і на коні. Це ті снаряди, на яких ми трохи відставали. Підкріплення для нас дуже вчасне".

"Цього року всі змагання - особисті, а на майбутній рік почнуться командні, так що Микола нам дуже допоможе", - додала вона.

Куксенков є багаторазовим чемпіоном України, переможцем в абсолютній першості та срібним призером у вправі на перекладині на Універсіаді-2011 в Китаї. На літніх Олімпійських іграх в Лондоні він зайняв четверте місце у багатоборстві.

Зараз ви читаєте новину «Провідний український гімнаст отримав російський паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути