вівторок, 31 липня 2012 11:03

"У нас вкрали медаль" - Куксенков про "бронзу" у спортивній гімнастиці

Головний тренер чоловічої збірної України з гімнастики Юлій Куксенков вважає, що судді "вкрали" в українських спортивних гімнастів бронзову медаль.

"Я розчарований, адже фактично у нас вкрали медаль. На мою думку, наша команда заслуговувала срібної нагороди. Британцям, які фінішували третіми, судді трохи завищували оцінку. Мало хто знає, що Микола Куксенков вийшов на олімпійський поміст після дуже складної травми ноги. Команда рівно і впевнено пройшла всі снаряди - хлопці молодці", - цитує його прес-служба Національного олімпійського комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через протест японців в України забрали бронзу на Олімпіаді

"Звичайно, після такого психологічного удару складно буде налаштуватися на боротьбу в індивідуальному раунді. Настрою немає, але постараємося зробити все можливе", - підкреслив Куксенков.

"Для всіх нас це шок. Я побував на багатьох Олімпіадах, але такого ще не бачив. Японський гімнаст завалив зіскок, тому ставити йому таку високу оцінку було несправедливо. Зате наша команда була єдиною, яка відпрацювала без грубих помилок. Але справжні чоловіки не плачуть , вони ображаються. Думаю, перед особистими фіналами хлопці візьмуть себе в руки", - сказав перший віце-президент української федерації гімнастики Ігор Коробчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кононенко не пройшла кваліфікацію, Стаховський не зіграв через дощ

Нагадаємо, після протесту команди Японії судді переглянули результати командних змагань зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх в Лондоні і позбавили українську чоловічу команду (Микола Куксенков, Віталій Наконечний, Ігор Радивилів, Олег Cтепко, Олег Верняєв) бронзових нагород. Золото виграли китайські гімнасти, на другому місці - опинилися японці, пересунувши англійців на третю позицію. Україна - четверта.

Зараз ви читаєте новину «"У нас вкрали медаль" - Куксенков про "бронзу" у спортивній гімнастиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути