Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2021 06:30

Вдруге в історії жіноча збірна України пробилася на Євро-2022

Вдруге в історії жіноча збірна України пробилася на Євро-2022
Перший тайм пройшов за переваги "синьо-жовтих", а на 19-й хвилині їм вдалося відкрити рахунок. Фото: УНН

Жіноча збірна України з футзалу посіла перше місце в групі основного раунду відбору та пробилася на Євро-2022. Про це інформує УНН з посиланням на сайт УАФ.

Після звитяг над Чехією (5:4) та Бельгією (7:0) підопічні Олега Шайтанова посідали перше місце в групі. Для виходу на Євро-2022 українкам в заключній зустрічі достатньо було не програти фінкам на паркеті львівської "Боско-Арени" суперницям із Фінляндії.

Перший тайм пройшов за переваги "синьо-жовтих", а на 19-й хвилині їм вдалося відкрити рахунок - після розіграшу кутового Шульга потужним ударом розстріляла ворота. Анна могла одразу ж оформити дубль, однак не реалізувала дабл-пенальті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гармаш повернеться в збірну України

Утім, у другій половині матчу Шульга таки забила знову. Удар Дубицької парирувала воротар, а Анна встигла зіграти на добиванні. Пізніше всюдисуща Шульга заробила пенальті, який реалізувала Сидоренко. Наприкінці поєдинку четвертий гол господарок записала на свій рахунок Сагайдачна - голкіпер нашої команди влучила в порожні ворота суперниць. Лише після цього фінки зуміли відіграти один м'яч.

Таким чином, збірна України перемогла й у заключній зустрічі відбору - 4:1. Посівши перше місце у групі, підопічні Олега Шайтанова пробилися на чемпіонат Європи.

Український гімнаст 18-річний Ілля Ковтун на чемпіонаті світу здобув бронзову нагороду.

Зараз ви читаєте новину «Вдруге в історії жіноча збірна України пробилася на Євро-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути