Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2019 23:30

Вдала кінцівка гри команди Шевченка: головні висновки матчу Україна — Нігерія

Вдала кінцівка гри команди Шевченка: головні висновки матчу Україна — Нігерія
Олександр Зінченко в другому матчі поспіль забиває за збірну України

Збірна України зіграла в нічию в товариській грі проти Нігерії 2:2. Збірна України змогла вирвати нічию забивши 2 м'ячі за дві хвилини в кінці другого тайму

Gazeta.ua зібрала голові аспекти гри на "Дніпрі –Арені"

Україна не вразила грою. Товариські ігри існують для того, щоб перевірити резерв команди, спробувати знайти кращі поєднання гравців на полі та різноманітність тактичних схем. Головне – зрозуміти, які ігрові схеми діють та на кого з футболістів можна буде розраховувати вже в офіційних матчах. Андрій Шевченко в матчі проти Нігерії отримав багато корисної інформації.

Тренерський штаб збірної використав ротацію. Андрій Шевченко вже визначився із кістяком команди, на який розраховує в офіційних матчах. В грі проти Нігерії спробував нових футболістів. Гравцям явно не вистачало зіграності. Лівий захисник Соболь так і не увійшов у гру. Караваєв на протилежному фланзі багато помилявся. Коваленко виглядав не зіграними з партнерами у середині поля.

Україна не встигала за швидкими атаками суперника. Нігерійці дуже швидко переходили центр поля. Основний опорний півзахисник українців Степаненко мав відпочинок в грі проти Нігерії. Підміняв його Малиновський, який у порівнянні з попередніми матчами опустився нижче у півзахисті. Руслану явно не вистачало навиків руйнування. Звідси багато вільних зон у середині поля для суперника.

Збірній не вистачало Степаненка

Ярмоленко та Циганков – не в формі. Крила атаки українців мовчали. Зазвичай, саме гравці на цих позиціях забезпечують активність в атаці та небезпечні моменти біля воріт суперника. Флангові півзахисники брали на себе ініціативу, але ефективності від цих дій не було.

Лунін не виручив. Збірна України звикла до того, що в разі проблем в грі команди завжди на допомогу приходить воротар Андрій П'ятов, який виручає команду. Поки його дублер Луніну з такою роллю не справляється. Не можна звинувачувати 20 річного воротаря у пропущених голах, але він не виручив команду.

Арбітр двічі помилися на користь українців. На початку другого тайму суддя не поставав пенальті після фолу Бурди, а потім зарахував гол після того, як м'яч попав у руку Яремчука.

Ніхто з команд не хотів програвати. Матч мало був схожий на товариський. Обидві команди були максимально налаштовані на перемогу. Звідси багато емоцій, боротьби, непоступливості та єдиноборств. Нігерія виглядала сильнішою протягом більшого часу гри, але в кінці гри переконливішими вже були українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодіжна збірна розгромила Мальту у кваліфікації до Євро-2021

11 жовтня збірна України проведе свій наступний матч. Суперником буде збірна Литви.

Зараз ви читаєте новину «Вдала кінцівка гри команди Шевченка: головні висновки матчу Україна — Нігерія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути