середа, 16 грудня 2009 08:57

Вболівальники "Баварії" змусили Тимощука стати диригентом оркестру

Вболівальники "Баварії" змусили Тимощука стати диригентом оркестру

Минулої неділі футболісти і тренери "Баварії" залишили Мюнхен і за традицією відправилися по різних містах Німеччини і сусідніх країн, де створені фан-клуби знаменитої німецької команди. Правда, на всі 2535 фан-клубів, в яких числяться більше 180 тисяч членів, гравців команди навіть зі всім тренерським складом за всього бажання не вистачить. Тому щорічно проводиться лотерея, переможцям якої надається право прийняти у себе на декілька годин зірок улюбленого клубу.

Ось і екс-капітан "Зеніту" Анатолій Тимощук відправився за 250 кілометрів у невелике містечко Шонкірх в гості до фан-клубу S t i f t l а n d - Bazis. "У нашому клубі близько 350 членів, і на зустріч з Анатолієм прийшли майже всі. Для нас це подія, за багато років існування ми вперше виграли в цю лотерею. Ми готувалися до приїзду Тимощука два тижні, і я сподіваюся, що всі залишаться задоволені", - розповів президент фан-клуба Маркус Прайзінгер. І його очікування виправдалися: коли після двогодинного шляху по німецьких автобанах Анатолій під"їхав до будівлі місцевої школи, де була призначена зустріч, немаленький за розмірами зал був битком набитий.

Передбачливі організатори навіть написали в запрошеннях попередження про те, що тим, хто запізниться сидячі місця не гарантовані, і, схоже, місця в залі займали задовго до приїзду українця. Коли ж зірка "Баварії" увійшла до залу, його, майже як на стадіоні, зустріли аплодисментами і хвилею. Здавалося, весь зал був у червоно-білих кольорах "Баварії".

Після недовгих вступних офіційних промов почався раунд питань і відповідей. "Ну і питаннячка мені задавали", - поділився після закінчення зустрічі Тимощук. Уболівальників цікавило все, починаючи від сімейного стану і закінчуючи стосунками з тренером Луї ван Галем і конкурентом за місце в складі Марком ван Бомелем. Довелося Анатолію розповісти і про рідну Україну, і про Петербург.

А одному з гостей ледь не вдалося заручитися його обіцянкою повторити приклад Йєнса Йєреміса (у минулому півзахисника мюнхенського клубу) постригтися у разі перемоги "Баварії" в бундеслізі. "Ні, так не піде. Адже я упевнений, що ми станемо чемпіонами, а стригтися поки не хочу", - з посмішкою парирував Анатолій. Жартів, сміху і усмішок цього вечора було ще багато. Особливо всі повеселилися, коли Тимощуку запропонували подиригувати місцевим національним оркестром, але і з цим завданням він впорався.

Потім на екрані з"явилися кадри старих матчів за участю Тимощука в "Шахтарі" і "Зеніті", і почався сеанс роздачі автографів, величезний пакет привезених з собою карток розійшовся майже до кінця, але без автографів і фото з гостем не залишився, здається, ніхто. "Ми і не знали, що зірки бувають такими приємними і доброзичливими, як Тимощук", - говорили уболівальники. Серед них, до речі, був і бургомістр, який запропонував Анатолію розписатися в Книзі почесних гостей міста. Привезену в подарунок величезну сумку з клубними сувенірами господарі обіцяли розіграти на аукціоні серед всіх членів фан-клубу. Отримав несподівані подарунки і Тимощук.

"Ми уважно вивчили ваші інтерв"ю і знаємо, що ви колекціонуєте футболки. Сподіваємося, що футболка почесного члена нашого фан-клуба стане гідною частиною вашої колекції. І ще ви сказали, що не п"єте спиртного. Але, можливо, зробите виключення, якщо "Баварія" з вашою допомогою виграє Лігу чемпіонів? Тому ми вирішили про всяк випадок подарувати вам колекцію нашого пива і сподіваємося, що воно стане вам у пригоді", - сказав під оплески публіки президент фан-клуба.

Тимощуку залишилося тільки у відповідь запросити своїх нових друзів почастіше приїжджати на ігри "Баварії".

За матеріалами Спорт день за днем

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники "Баварії" змусили Тимощука стати диригентом оркестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути