четвер, 19 листопада 2009 10:47

"Були зобов"язані проходити Грецію" - Тимощук

"Були зобов"язані проходити Грецію" - Тимощук

Збірна Греції не пустила збірну України на Чемпіонат світу

Віце-капітан збірної України Анатолій Тимощук прокоментував поразку від греків з рахунком 0:1. Матч відбувся в середу, 18 листопада в Донецьку на "Донбас Арені". Перша зустріч плей-офф в Афінах закінчилась з рахунком 0:0.

- Ми були сильніші за греків, контролювали гру, але вони перемогли нас за рахунок реалізації своїх моментів. Наш суперник змінив тактику в порівнянні з домашнім матчем. Підопічні Рехагеля добре зіграли на контратаках. Вони забили м"яч. Нам у свою чергу не вдалося засмутити їхнього воротаря, щоб переламати хід поєдинку. За індивідуальним підбором гравців ми сильніші за греків, але в Африку поїдуть вони.

- Поразка від греків – це результат конкретно плей-офф чи всього відбору?

- Це стосується тільки плей-офф, адже у відборі ми зайняли друге місце. Вважаю збірну Греції сильним суперником, але таку команду ми були зобов"язані проходити.

- Можливо, варто було зіграти агресивніше в Афінах?

- Не знаю. Сьогодні ми намагалися грали агресивно, але не змогли забити. У першому матчі в нас були хороші шанси, щоб забити грекам. Сьогодні нам ні в якому разі не можна було пропускати. Навіть, коли це сталося, треба було відігруватися. Хтось не так зіграв, комусь не пощастило.

- Головна наша проблема – це реалізація?

- Це така сама проблема, як будь-яка інша. Відбір м"яча, перехват, реалізація – це всі проблеми, які на футбольному полі складаються в одне. Якщо чогось одного бракує, то ти не виграєш. Думаю, якогось компонента нам сьогодні не вистачило.

- Варто шукати винних у непотраплянні збірної на ЧС-2010?

- Не думаю, що треба це робити. Ми переживаємо це нещастя всі разом. В такій ситуації легко можна знайти винного. Все складається з маленьких дрібниць, які потім дають про себе знати. Сьогодні нам десь цих дрібниць не вистачило і ми програли.

- Вам не здається, що у збірній замало досвідчених гравців?

- Ні, достатньо. Ми створюємо новий колектив. У нас багато молодих футболістів. І багатьом треба доводити, що вони варті виклику в збірну. У тренера існує діалог зі всіма гравцями.

- Можливо, варто було викликати Вороніна?

- Думаю, зараз не варто про це говорити. Я не знаю, які у них стосунки із тренером. На стикові матчі викликали 25 гравців. Це означає, що вони були гідними бути на зборі. Звісно, мені прикро, що не було Андрія, мені з ним завжди веселіше, але це футбол. Ніхто не знаю, що буде завтра. Хтось може отримати травму. Тренер знав, кого в даний момент краще викликати.

- Коли зрозуміли, що не поїдете на Чемпіонат світу?

- Коли суддя компенсував чотири хвилини. За цей час важко було забити два м"ячі, але я до останнього вірив, що ми зможемо відігратися.

- Очікували на більшу підтримку на "Донбас Арені"?

- Думаю, якби прийшло більше людей, то була б зовсім інша атмосфера.

- Скандал з квитками впливав якось на вашу підготовку до матчу?

- Не скажу, що впливав, але в цілому я переживав цю ситуацію разом з вболівальниками. Старався думати про сьогоднішню гру. Такі матчі, як цей дуже важливі для нашої збірної, тому треба робити все можливе, щоб на стадіоні був аншлаг.

- Що ви можете сказати вболівальникам?

- Зараз ми знаходимося в такій самій ситуації, як і вони. Ми програли, і вони разом з нами. У нас з вами попереду, дасть Бог, ще не один відбір на Чемпіонати світу і Європи. Нас чекає Євро-2012. Ми будемо грати в рідних стінах. Вболівальник, який підтримує свою збірну, має переживати будь-яку ситуацію, яка трапляється з командою.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Були зобов"язані проходити Грецію" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути