середа, 13 серпня 2008 12:01

Важка атлетика. Українка завойовує бронзову медаль

Важка атлетика. Українка завойовує бронзову медаль
У вівторок, 12 серпня, в Пекіні був розіграний перший комплект медалей в Олімпійських змаганнях з важкої атлетики у жінок у ваговій категорії до 69 кілограмів.

Українська важкоатлетка Наталія Давидова завоювала бронзову медаль Олімпіади-2008 (250 кг). Золоту медаль зі світовим рекордом без шансів для інших завоювала китаянка Лю Чунхонг (277), а срібло дісталося російській спортсменці Оксані Сливенко (255 кг).

Українка впродовж всіх змагань була однією з головних фавориток на медалі, проте надії на перше Олімпійське золото України перекреслила третя спроба китаянки в ривку, яка підняла штангу вагою 128 кг і встановила новий світовий рекорд.

Давидова до останніх спроб боролася зі Сливенко за другу позицію, проте росіянка зуміла взяти 140 кг в поштовху, в підсумковому заліку випередивши українку на 5 кг

Таким чином, успіх Давидової приніс Україні третю медаль Пекіна-2008, а в активі у української команди тепер три бронзи.

Раніше українська пара синхроністів, яку представляли Ілля Кваша і Олексій Пригоров, виграла бронзову медаль Пекіна-2008.

uaSport.net

Зараз ви читаєте новину «Важка атлетика. Українка завойовує бронзову медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути