понеділок, 15 вересня 2008 19:48

Васюник відзвітував про хід підготовки до Євро-2012

Віце-прем"єр-міністр Іван Васюник переконаний, що Стратегічна рада УЄФА на своєму засіданні 25 вересня в Швейцарії не позбавить Україну права на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві.

"25 вересня питання "бути або не бути" буде знято з порядку денного УЄФА", - сказав І.Васюник.

Він відзначив, що за останні місяці Україна провела консолідовану роботу і досягла значних результатів в підготовці основних об"єктів інфраструктури до Євро-2012. Зокрема, за його словами, за цей час був виведений з кризового стану національний спортивний комплекс "Олімпійський".

Васюник також повідомив, що 15 жовтня буде представлений проект реконструкції стадіону і буде названа його остаточна вартість.

Віце-прем"єр додав, що на сьогоднішній день з 6 стадіонів, необхідних для проведення Євро-2012, тільки один залишається в зоні високого ризику.

Кажучи про стан підготовки аеропортів, віце-прем"єр відзначив, що план підготовки до європейської футбольної першості 2012 року дає упевненість в тому, що вони будуть готові своєчасно. Зокрема, він повідомив, що в даний час в аеропортах всіх шести міст, які прийматимуть матчі Євро, ведеться проектування злітних смуг, а в аеропортах Донецька і Львова - проектування терміналів.

Також Васюник відзначив, що на сьогоднішній день ліквідований дефіцит чотиризіркових готелів в містах-учасниках Євро-2012, але залишається лише дефіцит п"ятизіркових готелів в Донецьку та Харкові.

Окрім цього, віце-прем"єр повідомив, що в держбюджеті наступного року на будівництво і ремонт комунальних доріг до проведення чемпіонату передбачено виділити 3 млрд. грн.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Васюник відзвітував про хід підготовки до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути