Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2009 17:06

Васюник пообіцяв вирішити питання з донецьким аеропортом

Васюник пообіцяв вирішити питання з донецьким аеропортом

У Донецьку відбулося чергове виїзне засідання оргкомітету з питання проведення юнацького чемпіонату Європи в Донецькій області. Родзинкою цієї події стала присутність на зустрічі віце-прем"єр-міністра України Івана Васюника, який займається підготовкою нашої країни до ЄВРО-2012.

На порядку денному стояло два питання. По-перше, про свою готовність провести цього літа юнацький чемпіонат Європи в Донецьку і Маріуполі повинні були відзвітувати мери міст. По-друге, всім хотілося почути думку самого Івана Васюника про рішенням УЄФА відносно того, що три з чотирьох міст не були затверджені.

Віце-прем"єр-міністр почав засідання з другого питання:

- Вважаю, що УЄФА прийняло справедливе рішення, розкритикувавши нашу підготовку до ЄВРО - 2012. Україні дали ще один шанс. І я переконаний, що до 30 листопада ми зможемо спільними зусиллями виконати всі необхідні умови і нашій країні залишать чотири міста для проведення ЄВРО.

Як ми посіємо в 2009-му, так ми і зберемо в 2012-му

Тому потрібно вже сьогодні взятися за голову і працювати. Потрібно визнати, що рішення, прийняте УЄФА два роки тому провести чемпіонат в Україні, було політичним. Тоді наша інфраструктура не готова була для такого турніру. Сьогодні нам потрібно стати однією командою, щоб не зганьбитися.

За словами Івана Васюника, майбутнє ЄВРО - 2009 для України не просто турнір.
- Я хочу сказати, що, як ми посіємо в 2009-му, так ми і зберемо в 2012-му, - підсумував віце-прем"єр-міністр.

Іван Васюник відзначив чітку роботу оргкомітетів Донецька і Маріуполя з підготовки до ЄВРО - 2009 і висловив упевненість, що Україну не позбавлять права провести ЄВРО - 2012 в чотирьох містах, серед яких і столиця Донбасу:

- Я вітаю Донецьк, він в числі міст, які приймають ЄВРО - 2012. Головною невирішеною проблемою на сьогоднішній день залишається донецький аеропорт. Але я переконаний, що це питання ми зможемо вирішити до 30 листопада. Через два місяці стартує ЄВРО - 2009. У червні відбудеться жеребкування турніру, і ми дізнаємося, які команди приїдуть до України. Матчі ЄВРО транслюватимуться каналом ЄВРОСПОРТ, а значить, нас побачить "старенька" Європа. Не підкачати б.

MakRab

Зараз ви читаєте новину «Васюник пообіцяв вирішити питання з донецьким аеропортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути