неділя, 11 серпня 2019 15:14

Василь Ломаченко взяв реванш у росіянина

 

Шлях до свого першого олімпійського золота на боксерському турнірі Олімпіади-2008 в Пекіні українець Василь Ломаченко розпочав із поєдинку з росіянином Альбертом Селімовим. Він відбувся 11 липня 2008 року і завершився перемогою Ломаченка з рахунком 14:7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ломаченко перевершує Мейвезера"

Суперник був надзвичайно принциповий – він завдав єдиної поразки українцеві за всю його любительську кар'єру. Це сталося у фінальному поєдинку чемпіонату світу 2007 року в Чикаго. Тоді судді віддали перемогу з рахунком 16:11 більш досвідченому росіянину. Хоча Василь ні в чому не поступався суперникові.

На Іграх в Пекіні волею жеребу Ломаченку і Селімову випало зустрітися вже у першому колі змагань – на стадії 1/32 фіналу. Перший раунд за росіянином - 2:0. В середині другого раунду його перевага сягла 5:1. Але Ломаченка цього дня було не спинити. Він вирвав кінцівку раунду і перевага вже у нього – 7:5. Далі українець тільки збільшував перевагу і переміг з комфортною різницею – 14:7. Наступні чотири поєдинки він виграв з величезною перевагою і здобув олімпійське золото. Також Ломаченка першим і досі єдиним серед українців визнали найкращим боксером турніру та вручили Кубок Вела Баркера.

- Знаю, що Ломаченко після поразки від мене на чемпіонаті світу готувався не стільки до Олімпійських ігор, скільки до мене персонально, - розповів Селімов пізніше в одному з інтерв'ю. - Навіть моє фото на грушу причепив. Звичайно, в Пекіні теж міг його перемогти. Але трошки себе переоцінив. Після першого раунду вигравав у Василя 2:0, після другого - 5:1 (насправді в середині другого – gazeta.ua). А потім вийшов на третій з думкою: "А що це я його просто обігрую? Ану "зарубаюся" з ним". Тобто хотів битися в його манері. І тільки ми пішли в розмін, як Ломаченко відігрався. Правда, я не згоден, що йому нарахували стільки ударів. Так Василь потрапив більше, але обмін був нормальним.

І тільки ми пішли в розмін, як Ломаченко відігрався

2013 року Василь Ломаченко та Альберт Селімов зустрілися втретє. У рамках Всесвітньої серії боксу "український отаман" переміг російського легіонера з "Azerbaijan Baku Fires" з рахунком - 2:1 (48:47, 48:47, 47:48).

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко взяв реванш у росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути