пʼятниця, 13 вересня 2019 11:09

Василь Ломаченко відвідав перший чемпіонський поєдинок на території України

 

13 вересня 2008-го у львівському Палаці спорту "Україна" львів'янин Андрій Котельник провів перший захист титулу WBA у першій напівсередній вазі. Переміг за рішенням суддів - 119:109 двічі і 118:110 – японця Норіо Кімуру – 15-го номеру рейтингу. Це був перший на території України поєдинок за повноцінний титул чемпіона світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котельник нокаутував чемпіона світу за 26 секунд до фінального гонга

Місця у рингсайді заповнили боксерські VIP-персони. Підтримати Андрія прийшли німецький промоутер Клаус-Петер Коль, його перший тренер Дмитро Сосновський, олімпійський чемпіон Василь Ломаченко з батьком-тренером Анатолієм Ломаченком, знані боксери-професіонали Артур Грігорян, Володимир Сидоренко, Сергій Дзінзірук, Руслан Чагаєв, Інна Менцер, Олександр Дмитренко. Такого сузір'я боксерських знаменитостей Львів не бачив ніколи.

Після двох розігрівальних боїв на ринг вийшли учасники головної події вечора. Кімура на прізвисько "Райська птаха" з вогняним ірокезом на голові та Котельник, загорнутий у синьо-жовтий прапор. Зала, розрахована на 2100 місць, заповнена на 80%. Звучать гімни Японії та України. І досвідчений південноафриканський рефері Стенлі Крістодулу дає команду розпочинати поєдинок.

Кімура впав на руки секундантові та лише з його допомогою дістався свого кута

Присвятивши перший раунд на розвідку, з другого почала вимальовуватись перевага Котельника. Він вміло працював на випередження і на зустріч. Особливо ефективні були його праві прямі, які щоразу влучали у голову японця. Котельник вигравав раунд за раундом, збільшуючи темп та активність своїх дій. Фінальний 12-й раунд став найбільш цікавим і видовищним у поєдинку. Кожен із суперників із останніх сил намагався вирвати кінцівку бою на свою користь. Але сил у японця вистачило лише на першу хвилину. Далі у рингу було тотальне домінування чемпіона. На останній хвилині потужні серії не один раз похитували претендента, він ледь тримався на ногах і якимось дивом достояв до фінального гонгу. Після якого одразу впав на руки секундантові та лише з його допомогою дістався свого кута.

"Андрій переміг, привітання, всі розходяться, - пригадував менеджер Котельника львів'янин Петро Мисишин. - І тут прибігають і кажуть, що японець непритомніє, у нього зламана щелепа. А "швидка", яка чергувала на вечорі бою, вже поїхала. Повернули "швидку", завезли Кімуру до лікарні на вулиці Мазепи. Зібрався консиліум. Все, що могли, зробили на найвищому рівні. Надали допомогу, обстежили. Дякувати Богу, Кімура поправився і полетів у Японію запланованим рейсом".

Андрій Котельник розповів, що збулася його мрія дитинства.

"Трохи не вистачило, щоб нокаутувати японця, буквально п'яти секунд. Та й суддя не дав мені його добити. Кімура вже на мене падав. Радий, що збулася моя мрія дитинства – провести чемпіонський поєдинок у Львові. Була пропозиція провести бій проти Кімури у Києві, але я вирішив подарувати цей поєдинок рідному місту", - зізнався Котельник.

Організаторами цього двобою, як і всього вечора боксу у Львові, виступили нещодавно створена промоутерська компанія Андрія Котельника АК1 і гамбурзька компанія Universum Box-Promotion. В Україні транслював його у прямому ефірі телеканал "1+1". Придбали права на трансляцію канали з Японії, Росії та Білорусі. У Львові організатори змонтували сцену в Парку культури, де на великому екрані транслювали поєдинок.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко відвідав перший чемпіонський поєдинок на території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути