четвер, 22 березня 2018 11:09

Котельник нокаутував чемпіона світу за 26 секунд до фінального гонга

Котельник нокаутував чемпіона світу за 26 секунд до фінального гонга
Котельник перемагає Ріса.

Десять років тому, 22 березня 2008 року, львів'янин Андрій Котельник здобув титул чемпіона світу. В Кардіффі, Уельс, виграв у місцевого боксера, чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг Гевіна Ріса. Завдав йому першої поразки в кар'єрі. Той перемагав 27 своїх суперників із 27-ми перед зустріччю з українцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Котельник захистив титул чемпіона світу з боксу

Для Котельника це була друга спроба стати чемпіоном світу серед професіоналів. Перша – рік тому закінчилась невдало завдяки упередженим суддям, які у Ліверпулі зафіксували нічию в бою з французом, володарем титулу WBA Сулейманом Мбайє. Відтак за правилами пояс залишився у чемпіона. А претендента зі Львова керівництво WBA незабаром призначило обов'язковим претендентом на титул. Зустрітися ще раз із Мбайє не судилося, адже той втратив титул вже у наступному поєдинку з Гевіном Рісом.

На заключній хвилині фінального, 12-го раунду, настала яскрава розв'язка

Бій з валлійцем проходив за очевидної переваги Котельника. Цього разу він вже не хотів надавати право визначення переможця бою суддям. І на заключній хвилині фінального, 12-го раунду, настала яскрава розв'язка. Спершу пройшла блискавична комбінація з лівого і двох правих ударів у голову. Ріс у стані гроггі. Котельник кидається добивати суперника. Той, ледь тримаючись на ногах, низько опустивши голову, зближається з Андрієм і від легкого натиску зверху опиняється на помості. Рефері допомагає йому, знесиленому, піднятися, але за мить, після кількох пропущених ударів, зупиняє одностороннє побиття. Перемога.

У 2008 і 2009 роках Андрій Котельник двічі успішно захистив титул. Спершу у Львові у першому в історії чемпіонському поєдинку на території України переміг японця Норіо Кімуру. Згодом у німецькому Ростоку виграв у майбутньої зірки світового боксу, аргентинця Маркоса Майдани. Втратив титул у Манчестері в бою проти ще однієї світової зірки, британця Аміра Хана. 2010 року отримав шанс виграти одразу два титули, але не скористався ним – поступився у спірному поєдинку американцю Девону Александеру. Гевін Ріс 2013 року отримав право стати дворазовим чемпіоном світу – теж ним не скористався, програвши американцю Едріену Бронеру.

Зараз ви читаєте новину «Котельник нокаутував чемпіона світу за 26 секунд до фінального гонга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути