пʼятниця, 25 травня 2012 13:18

Ващук з Федоровим передбачали переможця Євро і ганяли м'яч з журналістами
26

Квіти у вигляді футбольного поля прикрашали столи учасників
Фото: Фото: Євген САВЧУК
Микола Васильков: "Тепер можна прогнозувати результати в режимі реального часу"
Команда Анатолія Мелена передбачила чемпіонство Німеччині
Сергій Федоров: "Команда Німеччини показує зараз найбільш злагоджену гру"
Команда Федорова вважає, що Німеччина у фіналі обіграє кривдника України.

У четвер, 24 травня, в Будинку Футболу відбулася презентація нового аналітичного інструмента Castrol EDGE Calculator. Він дозволяє за допомогою найсучасніших методик аналізу даних визначати країни, чиї збірні мають найбільші шанси виграти Євро-2012.

Система оцінює силу кожної команди в нападі та обороні. Далі відбувається моделювання турніру більше 100 тисяч разів з урахуванням результатів жеребкування. І потім видається прогноз результатів команд в їх групах. Як у кожному матчі, так і турнірі в цілому.

Інструмент вперше був представлений на ЧС-2010 і точно спрогнозував результат близько 70% команд. У порівнянні з попередньою версією, нова значно зробила крок вперед.

"Тепер можна прогнозувати результати в режимі реального часу, беручи до уваги забиті голи і червоні картки. А також аналізувати гру в поточний момент, спираючись на зроблені прогнози, інформацію про команди і відповідну статистику. Крім того, інструмент дозволяє дублювати інформацію в Twitter", - сказав ведучий презентації, спортивний журналіст Микола Васильков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені дуже хочеться, щоб Україна вийшла з групи на Євро-2012" - Ахметов

В інструменті є також функція "Калькулятор успіху", яка дозволяє визначити шанси команд на потрапляння в чвертьфінал, півфінал, фінал Євро і на перемогу в турнірі. У свою чергу "Калькулятор шляху до фіналу" підкаже ймовірних суперників на шляху до головного матчу турніру.

Для роботи з інструментом потрібно зайти на сайт www.castrolfootball.com. Після чого клікнути на банер з кубком Анрі Делоне.

Доступ до Castrol EDGE Calculator можливий також через планшет і мобільні пристрої.

В якості експертів в заході брали участь екс-футболісти збірної України Сергій Федоров, Владислав Ващук та Артем Яшкін, а також заслужений тренер України Анатолій Молотай. Кожен з них з групою журналістів зробив свій прогноз на Євро-2012.

На думку команди Ващука, на турнірі переможе Франція, обігравши у фіналі іспанців. У свою чергу Молотай і Федоров бачать переможцем збірну Німеччини. У першому випадку буде повалена Іспанія, в другому - Італія.

"Команда Німеччини показує зараз найбільш злагоджену гру, Євро не вигравала з 1996 року. В сукупності з дисципліною, яка в німців у крові, це має принести результат ", - вважає Сергій Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаворитами Євро Блохін вважає Іспанію, Нідерланди та Німеччину

За версією Castrol EDGE Calculator перемога на Євро знову дістанеться команді Іспанії, яка у фіналі зійдеться з Нідерландами. І саме іспанцям Україна програє у чвертьфіналі.

"Вважаю, збірній Іспанії буде дуже непросто повторити попереднє досягнення. Спад після тріумфу, як правило, неминучий. До того ж команда десь вже "наїлася" перемог. Додамо до цього втрату травмованих Пуйоля, Вільї, нестабільність того ж Піке. Все перераховане явно не на користь команді Дель Боске", - додав він.

Найбільш сенсаційний прогноз вийшов у Артема Яшкіна. На думку його "бригади", чемпіоном Європи стане збірна України, обігравши у фіналі Нідерланди.

"Якщо так, то у нас є шанс взяти реванш у голландців за поразку у фіналі Євро-1988. Адже тоді в складі збірної СРСР, яку тренував Валерій Лобановський, були майже всі динамівці", - напівжартома зазначив Микола Васильков.

Після презентації учасники, розбившись на 4 команди, зіграли поєдинок на полі НТК ім. Баннікова. Перемогу здобула команда Владислава Ващука. Завершився захід фуршетом.

Зараз ви читаєте новину «Ващук з Федоровим передбачали переможця Євро і ганяли м'яч з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути