вівторок, 09 березня 2010 14:53

Ван Галь придумав, чим замінити пенальті

Ван Галь придумав, чим замінити пенальті
Головний тренер "Баварії" Луї Ван Галь запропонував внести ряд корінних змін до правил футболу

Зокрема, голландець ратує за скасування післяматчевих пенальті та навіть придумав, чим їх замінити.

- Пенальті - це лотерея, я ж - за ігри гладіаторів! - сказав Ван Галь. - Щоб зробити матчі цікавішими, потрібно після кожних п"яти хвилин овертайму зменшувати кількість людей в командах на одну людину. Тобто після 95-ї хвилини будуть грати 10 на 10, після сотої - 9 на 9. А останні п"ять додаткових хвилин і зовсім вийде 6 на 6!

Якщо 120 хвилин не вистачило, продовжуємо грати за тією ж схемою до Золотого гола. У такій ситуації все залежатиме від майстерності команди, а не конкретного футболіста, який виконує 11-метровий.

При цьому екс-головний тренер "Барселони" так і не пояснив, що робити, якщо на полі залишиться по одній людині з кожної команди, а гол так і не буде забито.

Ван Галь також вважає, що м"яч з ауту слід подавати не руками, а ногами.

- Тоді-то команди, що обороняються й почнуть замислюватися, перш ніж відправляти м"яч за межі поля, як це відбувається зараз, - зазначив голландський фахівець.

Крім того, наставник "Баварії" розкритикував рішення ФІФА відмовитися від використання відеоповторів та інших технічних новинок в якості допомоги арбітру і взагалі висловив невдоволення тим, як побудована робота суддівських бригад.

- Нам потрібно двоє головних судей, по одному на кожній половині поля, як в хокеї або в баскетболі, - вважає Ван Галь. - А третій повинен сидіти за комп"ютером, причому неважливо, на трибуні чи біля лінії поля. Людський фактор має дуже великий вплив на результат, і допомогти може тільки електроніка, яка завжди об"єктивна. Тому рішення ФІФА відмовитися від використання вбудованих в м"яч чіпів і відеоповторів я вважаю безглуздим.

За матеріалами ИА "Спорт Украины", sportbox.ru

Зараз ви читаєте новину «Ван Галь придумав, чим замінити пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути