Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 17:44

Ван Бастен: у грі з Україною ми експериментуватимемо

Суботнім спарингом з українцями збірна Голландії почне останній етап підготовки до ЄВРО-2008, причому багато гравців ще не забезпечили собі місце в заявці з 23 чоловік на фінальну стадію турніру.

Команда Марко ван Бастена прийматиме збірну України в Роттердамі на стадіоні "Де Куйп" в першому з трьох товариських матчів напередодні чемпіонату Європи. Очікується, що після цієї гри відразу три футболісти залишать табір помаранчевих - воротар, захисник і хавбек. До 28 травня ван Бастену необхідно остаточно визначитися з тим, хто поїде до Австрії і Швейцарії. "Хотілося б оголосити остаточну заявку вже на вихідних, але у зв"язку з низкою обставин нам потрібно бути дуже обережними", - сказав тренер голландців.

Разом з тим, не всі футболісти збірної Голландії залишили лазарет - до сих пір травмовані Робін ван Персі (стегно) і Маріо Мельхіот (пах). У дуелі з українцями навряд чи візьмуть участь Рууд ван Ністелрой, Арьєн Роббен і Ян Веннегоор оф Хесселінк, оскільки всі троє приєднаються до команди лише в п"ятницю. В понеділок приїдуть Уеслі Снейдер і Едвін ван дер Сар.

У заявку на ЄВРО-2008 точно не потрапить один з двох кіперів - Хенк Тіммер або Сандер Босхкер. Опиниться за бортом команди і один захисник - очікується, що відчеплять Мельхіота, Халіда Булахруза або Андре Ойера. "Мені не потрібні всі троє одночасно, тому один з них вимушений буде залишитися вдома, - пояснив ван Бастен. - Сподіваюся, кожен з трьох захисників буде в хорошій формі, що допоможе нам зробити правильний вибір". Якщо Мельхіот набере оптимальні кондиції, то, швидше за все, вдома залишиться Булахруз.

За три місця в середній лінії боротьбу вестимуть Найджел де Йонг, Демі де Зеув, Денні Ландзаат і Орландо Енгелаар. Отже, ван Бастену доведеться ламати голову в ході дуелі з українцями. "Це перша серйозна перевірка, - каже наставник голландців. - Ми експериментуватимемо напередодні чемпіонату Європи. Гра і результат також дуже важливі, але вони не матимуть визначального значення".

Ван Бастен також розповів, що в спарингах з Данією (29 травня) і Уельсом (1 червня) він має намір награвати склад, який почне з перших хвилин поєдинок групи С з італійцями 9 червня. "Чемпіонат Європи можна назвати переекзаменуванням, - сказав насамкінець ван Бастен. - З моменту закінчення чемпіонату світу-2006 наша команда добилася істотного прогресу, ми змужніли за ці два роки. Від нас чекають більшого, ніж на першості планети в Німеччині, і це не випадково".

euro2008.uefa.com
Зараз ви читаєте новину «Ван Бастен: у грі з Україною ми експериментуватимемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути