неділя, 31 серпня 2008 02:50

Валуєв отримав сумнівну перемогу над Джоном Руїзом

Валуєв отримав сумнівну перемогу над Джоном Руїзом
Довгоочікуваний бій Микола Валуєв - Джон Руїз закінчився перемогою російського боксера. Перемога дісталася йому за очками. Багато експертів залишилися не згодні з думкою суддів, які віддали перемогу саме Валуєву. Матч тривав усі 12 раундів.
Записки суддів (Валуєв - Руїз): 113-114; 116-113; 116-111.

- 1раунд -
З першого раунду боксери кинулися в атаку. Валуєв намагався завдати супротивнику потужнього удару в голову, а Руїз прагнув відповідати точними ударами по корпусу. Несподівано для всіх, з початку бою, Валуєв показував непогану техніку - завдавав удари з дальньої дистанції - прагнучи не зближуватися з супротивником.

- 2 раунд -
У другому раунді обидва бійці багато пропустили ударів один від одного. Один з ударів Руїза прийшовся точно в щелепу супротивника, що примусило Валуєва завалитися на канати. Це був майже нокдаун. З цієї миті вся "техніка" росіянина випарувалася. Від великої кількості ударів обличчя обох спортсменів сильно почервоніли. У кінцівці тайму боксери перейшли у відкритий обмін ударами, який ніяких результатів не дав.

- 3 раунд -
У цьому раунді Валуєв згадав про дистанцію та прагнув не зближуватися. Один з ударів з далеку потрапив точно в ціль. Але Руїз встояв і швидко пішов у клінч, що його і врятувало. У кінці раунду обидва спортсмени пішли у відверту "рубку", яка у результаті нічого не дала.

- 4 раунд -
Наступний раунд обидва боксери починають дуже активно. Микола Валуєв провів непогану серію попужніх ударів. Напевно, ця серія відібрала у нього багато сил, оскільки до кінця раунду саме він був ініціатором клінчів і не хотів боксувати.

- 5 раунд -
П"ятий раунд запам"ятався пасивністю боксерів, які між ударами робили величезні паузи. Кожен наступний удар Валуєва та Руїза все частіше йшов "в молоко".

- 6 раунд -
Як тільки задзвонив гонг, що оголошує про початок раунду, Валуєв з розгону кинувся до противника в клінч. Руїз різко пішов управо та провів серію потужних ударів по тулубу та голові Валуєва. Близько 30 секунд російський боксер приходив до тями використовуючи клінч. У росіянина відверто нічого не виходило. Давалася взнаки втомленість обох боксерів. Все частіше супертяжи використовують тактику "удар-клінч". В кінці раунду Руїз кинувся в бій опустивши голову. Не чекаючи від противника такої активності, Валуєв пропускає серію сильних ударів. За секунду до гонгу російському боксеру вдається дістати противника джебом - кінцівка тайму за Валуєвим.

- 7 раунд -
Почувши сигнал про початок раунду Руїз миттєво підскочив до противника таі завдав удару правою через руку. Валуїв похитнувся, але встояв. Почувши підказку тренера, Микола поставив блок, що врятувало його від серії ударів по корпусу.

- 8 раунд -
З початку раунду від утоми обидва спортсмени йдуть в клінч. Нічим особливим цей раунд не запам"ятався. У Руїза з"являється невелика гематома під лівим оком. У Валуєва розбита губа.

- 9 раунд -
Зібравши останні сили, Руїз йде у бій. Перші три удари проходять прямо в щелепу Валуєва, той зближується в клінч. Раунд проходить мляво. Ударів які досягли мети майже не було.

Починаються чемпіонські раунди
- 10 раунд -
Руїз починає активно атакувати, що примушує Валуєва бігати по рингу. Від пропущених ударів Росіянин не може реалізувати свої атаки. Руїз починає відкрито клінчувати вішаючись на шию противнику. Валуєв проводить заборонений прийом кидаючи Руїза руками на ринг. За цю витівку суддя знімає з російського боксера бал.

Тренер Валуєва (Олександр Зімін) зривається на рефері кричучи на того матом.

- 11 раунд -
На початку раунду Руїз випадково б"є Валуєва головою в обличчя. Обидва спортсмени сильно втомилися. Ударів майже немає, боксери знаходяться в постійному клінчі.

У перерві Зімін повідомляє, що по очках вони йдуть упритул з Руїзом.

- 12 раунд -
На початку 12 раунду багато хто зрозумів, що результат бую буде залежати від суддів. Обидва боксери від втоми опустили руки. Руїз намагався атакувати, але не було сил. Бій так і закінчився в клінчі.

Зараз ви читаєте новину «Валуєв отримав сумнівну перемогу над Джоном Руїзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути