Ексклюзиви
пʼятниця, 06 лютого 2009 16:18

В Україну знову їде Платіні

В Україну знову їде Платіні
Президент УЄФА Мішель Платіні знову відвідає Україну до визначення восьми з дванадцяти міст, які приймуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року в Україні та Польщі.

Про це повідомив віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник 6 лютого під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент "Чемпіона".

"До травня Україна прийме кілька інспекцій УЄФА, зокрема приїзд Мішеля Платіні", - зазначив Васюник, коментуючи результати інспекційної поїздки генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора.

До травня Україна прийме кілька інспекцій УЄФА.

"Ми повністю будемо готові як до вибору чотирьох міст в Україні та чотирьох міст Польщі, так і до втілення програми підготовки до Євро-2012 протягом наступних трьох років", - додав урядовець.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс не сумнівається у тому, що вибір УЄФА буде остаточним.

"Немає жодних сумнівів у тому, що 8 травня УЄФА вибере чотири міста у Польщі та чотири міста в Україні, які приймуть чемпіонат Європи. Це вибір буде остаточним і буде зроблений на підставі багатьох інспекцій у різних сегментах підготовки", - сказав Суркіс.

Нагадаємо, 8 травня УЄФА назве вісім з дванадцяти міст, які зараз претендують на проведення європейського форуму. Від України це Київ, Львів, Дніпропетровськ, Одеса, Харків та Донецьк, від Польщі - Варшава, Гданськ, Познань, Вроцлав, Краків та Хожув.


Довідка від "Gazeta.ua":

Мішель Франсуа Платіні (фр. Michel Fran ois Platini; 21 червня 1955, Жеф) - французький футболіст, тренер і спортивний функціонер. Чемпіон Європи 1984 року. Кращий французький футболіст XX століття за версією видання "France Football". Один із найвитонченіших півзахисників свого часу, неперевершений майстер виконання штрафних ударів. Єдиний футболіст, який нагороджувався премією "Золотий м"яч", три роки поспіль (1983, 1984 і 1985). За версією IFFHS входить до десятки кращих футболістів XX століття.

26 січня 2007 року був обраний президентом УЄФА, випередивши президента Леннарта Юханссона.
Зараз ви читаєте новину «В Україну знову їде Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути