пʼятниця, 20 червня 2008 13:14

В українському баскетболі виник розкол

Керівники шести клубів української баскетбольної суперліги - "Будівельника", "Дніпра", "Кривбасбаскета", "Політехніки", "Черкаських мавп" та "Одеси" - заявили про намір створити в новому сезоні професійну баскетбольну лігу.

Представники названих клубів оприлюднили відкритий лист на ім"я президента федерації баскетболу України Олександра Волкова. У ньому критикується діяльність ФБУ, яка, на думку авторів листа, функціонує "в інтересах найсильніших українських клубів - БК "Київа" і маріупольського "Азовмаша".

Однією з принципових особливостей ліги повинне стати введення нижнього порогу і верхньої планки бюджетів клубів. Ще однією з найважливіших ініціатив ПБЛ є введення ліміту на легіонерів. Передбачається, що з наступного сезону в заявках українських клубів повинно бути не більше семи легіонерів, при цьому на майданчику під час гри повинен знаходитися як мінімум один українець. Через рік ліміт хочуть посилити до шести легіонерів в заявці і двох українців на майданчику.

Відразу ж після оприлюднення ініціативи створення ПБЛ спортивний директор "Азовмаша" Рімас Гірскіс висловив сумнів, що "Київ" і "Азовмаш" влаштують такі умови, як введення обмежень з бюджетів.

"У киян і маріупольців серйозні амбіції на міжнародній арені. Чому ж ці клуби повинні себе обмежувати в коштах, які необхідні для досягнення поставлених завдань?" - заявив Гірскіс.

Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «В українському баскетболі виник розкол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути