неділя, 15 листопада 2020 11:07

В Україні росте топовий центральний захисник – огляд преси після матчу з Німеччиною

В Україні росте топовий центральний захисник – огляд преси після матчу з Німеччиною
Україна програла гідно – вважає преса. Фото Рейтер

Українська преса проаналізувала поразку національної збірної в матчі проти Німеччини.

"Спорт юа" цитує відомого футбольного агента В'ячеслава Заховайла.

"П'ять сантиметрів фарту, саме така різниця позбавила збірну України позитивного результату в грі проти Бундестіму. Хто грав в профі футболі мене зрозуміє. Абсолютно рівна гра, яку можна порівняти в п'ять сантиметрів удачі при реалізації моментів. Німеччині пощастило? Або назвемо це майстерністю? З огляду на три штанги у виконанні українців - це робить цю різницю в результаті. Зміст гри збірної, на мій погляд, не може піддаватися критиці. Так, нам не просто. Ми перший сезон намагаємося навчиться конкурувати з топ командами Європи. Але, перспектива є.

П'ять сантиметрів везіння також відокремили команду Іспанії від перемоги в Швейцарії. 1:1 і два нереалізованих одинадцятиметрових у виконанні Рамоса. Випадковість??? Ні, це фарт. Все вирішиться для України в останньому матчі проти Швейцарії. І це справедливо.

Хотілося б, щоб і воротар нас іноді виручав", - написав Заховайло.

"Україна не боялася. Можливо, саме це - головний підсумок поєдинку, - пише "Терикон". – У цій Лізі націй ми бачили різну Україну - впевнену в собі, нахабну, обережну і полохливу. Ось останнього якось не хотілося бачити ще раз. На щастя, цього не сталося. Наша команда вийшла на гру з бажанням боротися, а не терпляче зносити удари. Гол, який забив Роман Яремчук, може здатися випадковим, але в ньому була внутрішня логіка - він став результатом бойового стартового настрою, бажання зіграти на максимумі.

Україна не боялася. Можливо, саме це - головний підсумок поєдинку

На цю гру Андрію Шевченку вдалося виставити оптимальний варіант півзахисту: Тарас Степаненко в опорній зоні, Руслан Малиновський і Олександр Зінченко над ним. На жаль, середня лінія не стала кращою в нашій команді. Степаненко помилявся менше, але і в його діях відчувалася скутість - все-таки зовсім недавно він переніс коронавірус. У Зінченко порівняно недавно була травма, Малиновський не має достатньо ігрової практики в "Аталанті".

Тим часом, саме від півзахисту завжди найбільшою мірою залежав кінцевий успіх збірної при Андрієві Шевченку. Потенціал цієї лінії величезний, і є надія, що за 3 дні, що залишилися до матчу зі Швейцарією, вони зможуть добитися прогресу. Радує, що у вчорашньому матчі добре проявила себе атакуюча лінія - по суті справи, резервний її склад, за винятком Романа Яремчука. Після коронавірусних втрат Шевченко практично позбувся глибини складу, але той "старт", який він може виставити, цілком готовий грати на високому рівні. Щонайменш, зі Швейцарією - точно.

Вийшовши за підсумками минулої Ліги націй до Дивізіону А, Україна домоглася грандіозного успіху, але і прирекла себе на важке життя. Скептики бурчали, що попереду нас чекає низка розгромів, що протистояти збірним такого рівня ми не зможемо, що наша доля - беззаперечний виліт назад, в Дивізіон В, де нам і місце. Нічого подібного не сталося. Так, можливо, Україна і повернеться на рівень нижче - але зробить це з гідністю, показавши, що чогось варта.

У 4 матчах з представниками еліти - Німеччиною та Іспанією - Україна тільки один раз провалилася, в інших випадках наполегливо боролася і навіть зуміла здобути перемогу, яка буде згадуватися ще довго. Цей досвід для молодої команди безцінний. Залишилося тільки не програти заключний поєдинок в Швейцарії, щоб до позитивного відчуття від гри додався ще й позитивний турнірний результат.

Сайт "Футбум" цитує колишнього півзахисника "Дніпра" Андрія Полуніна.

"Перший тайм вийшов відмінним у команди Андрія Шевченка. Після не зовсім вдалого початку, українці відсунули гру від своїх воріт, забили гол, гра була рівною, але потім Зінченко припустився помилки в центрі поля, пішла контратака, і стався гол, який десь надломив нашу збірну. У нас десь є тенденція, що якщо людина виступає в елітному клубі, навіть не маючи достатньої ігрової практики, він все одно виходить в складі, і це стосується не тільки Зінченка, який за півроку зіграв дві гри за "Манчестер Сіті ". У даній ситуації саме ігрової практики не вистачило Олександру, який допускав промахи не тільки в першому пропущеному м'ячі, але і в другому взятті воріт. Також було помітно, що в другому таймі Олександр часто сідав в зону лівого захисника при організації атак нашої команди , а це гальмувало дії колективу.

Забарний вже готовий і тактично, і психологічно до великих європейських матчів

У підсумку все вирішив індивідуальний клас німецьких футболістів. Так, можна згадати три штанги але, суперник реалізував шанси, а ми ні. Думаю, нам все-таки не вистачило Циганкова і Ярмоленка.

"Спортарена" віддає належне юному захисникові Іллі Забарному.

"Шевченко залишив поза стартом Кривцова, надаючи перевагу 18-річному захисникові "Динамо" Забарному, небачений прогрес якого в останні місяці дозволив його трансферній вартості вирости в 20 разів (з 50 тисяч до мільйона євро). Наступні 90 хвилин показали, що Забарний вже готовий і тактично, і психологічно до великих європейських матчів, і в українському футболі прямо зараз зростає один з топових центральних захисників.

Фінальний свисток зафіксував начебто і закономірну перемогу команди, яка зуміла краще розпорядитися своїми моментами, але залишила масу питань для роздумів. Адже все могло скластися інакше, якби у хлопців Шевченко в цій грі було трохи більше удачі в атаці і трохи менше критичних помилок в обороні.

Мало хто вірив в те, що збірній України вдасться взяти очки на виїзді з Німеччиною. Але це поразка залишила в рази більше позитиву і віри в можливості цієї команди, ніж та, що трапилася в жовтні".

У чомусь навіть символічно, що доля збірної в Лізі націй буде залежати від результату гри зі Швейцарією, - пише "Трибуна". - По суті, це підтвердження статусу, того, що Україна переросла суперників калібру Чехії та Словаччини, з якими грала в першому розіграші турніру. Результат в таких матчах набагато краще відображає реальний рівень команди, аныж фраза, що вже обридла "зате за гру не соромно" після поразки від лідера, яку доводиться читати і після другої поразки від Німеччини.

Цього разу додалося ще й "не пощастило" - три штанги, які виручали Нойєра, і правда складно забути. Ось тільки їх дзвін не повинен заглушати і загальне співвідношення кількості ударів (19-6, включаючи заблоковані 6-1), і статистику з кутових (9-2), і перевага німців у володінні (55% на 45%) - всі ті ознаки , які говорять про характер гри нітрохи не менше.

Все це, а також те, як німці включалися в гру, коли було потрібно, відповідаючи на один небезпечний момент біля своїх воріт двома біля чужих - і є горезвісна різниця в класі. Різниця є не тільки в класі, але і в сприйнятті гри уболівальниками. Ми можемо (і, впевнений, будемо) згадувати і сильно пізніше, як Марлос при 0:1 не віддав на Яремчука, або як Зінченко не зміг обробити м'яч після пасу Соболя при 1:1, або як той же Олександр влучив у штангу вже при 2:1 на користь німців. А німці забудуть про ці епізоди вже завтра до вечора вівторка, коли бундестім буде грати з Іспанією.

Це не спроба принизити ті дійсно хороші моменти, які створювала збірна України. Команда дійсно підкуповує прагненням не мучитися, а грати в футбол - вдумайтеся, німці зрівняли рахунок після швидкої контратаки! Але за це саме прагнення очок не дають. Тут можна додати "А ось за "автобусні" перемоги як з іспанцями - дуже навіть дають", але не хочеться. Потрібен розумний баланс між прагненням грати і вмінням добиватися результату.

У цієї команди точно ще будуть шанси грати "від себе" в майбутньому, вже без виправдань і знижок на обставини. Але до того - матч з Швейцарією, яка зіграла внічию вдома з обома фаворитами групи. І, здається, що в цій грі Шевченко варто включити той самий прагматизм - якщо він, звичайно, хоче і далі пробувати грати "від себе" проти Іспанії та Німеччини, а не з Чехією і Словаччиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький тренер розхвалив Шевченка

Заключний поєдинок Ліги націй Україна зіграє у вівторок, 17 листопада, в гостях проти Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні росте топовий центральний захисник – огляд преси після матчу з Німеччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути