четвер, 01 липня 2010 12:46

В Україні презентували систему дослідження пенальті

В Україні презентували систему дослідження пенальті

30 червня на столичному стадіоні "Спартак" відбулася презентація в Україні системи "Аналіз пенальті від Castrol EDGE". У церемонії брали участь відомий спортивний журналіст Микола Васильков, знаменитий у минулому голкіпер і екс-президент ПФЛ Святослав Сирота, екс-форвард київського "Динамо" і збірної України Віктор Леоненко, директор з маркетингу компанії Castrol Україна Дмитро Бахмацький.

Як відомо, на ЧС-2010 у ПАР пройшов перший етап серії плей-офф, за підсумками якого визначилися учасники чвертьфінальної стадії турніру. На даному етапі стрімко зростає актуальність теми післяматчевих пенальті.

"У той час, коли тренери готують безпосередньо нападників до гри, доля команди опиняється саме в руках голкіперів", - говорить Дмитро Бахмацький.

При створенні системи команда аналітиків компанії вивчила всі пенальті в п"яти провідних євролігах та Лізі чемпіонів за останні чотири роки, а також у матчах за участю збірних. Крім того, аналітики вивчили всі ігрові та післяматчеві пенальті, які пробивали на останніх п"яти чемпіонатах світу збірні, що потрапили на мундіаль у ПАР.

Дослідження показали, що тільки 58% півзахисників успішно реалізовують післяматчеві пенальті, в той же час у нападників ця цифра становить 74%, у захисників - 69%.

Крім того, чим гравець старше, тим менше у нього шансів забити. Футболісти старше 28 років успішно реалізовують 71% пенальті, від 23 до 28 років - 78%, до 23 років - 85%.

Футболісти з ударною лівою ногою реалізовують 50% пенальті, з правою - 69%.

Відносно воротарів, то голкіпери в червоних майках ніколи не відбивали пенальті на ЧС. Кращі показники тут у кіперів в зелених майках - 38%.

Особливу роль грає і психологічний тиск на гравців. Тільки 40% на ЧС забивають післяматчеві пенальті тоді, коли промах означає поразку команди. У випадку, якщо удар може принести перемогу, шанси на успіх складають 92%.

У створенні системи брали участь легендарний голкіпер збірної Данії Петер Шмейхель, півзахисник мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду та доктор Геір Йордет - відомий спортивний психолог, старший викладач кафедри тренерської майстерності і психології в Норвезькій школі спортивних наук. Працював також з багатьма футбольними клубами Європи, національною та молодіжними збірними Нідерландів.

Системою можуть користуватися воротарі, польові гравці, журналісти і вболівальники на сайті http://www.castrolfootball.com/penaltyanalysis/.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні презентували систему дослідження пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути