вівторок, 20 квітня 2010 10:58

В Україні побудують трасу для MotoGP

В Україні побудують трасу для MotoGP

Українська Федерація мотоспорту і російський бізнесмен Анатолій Кучмін презентували в Києві проект будівництва найсучаснішого на пострадянському просторі автомототреку, повідомляє "Газета по-киевски".

Проектувальником траси став німець Герман Тільке.

У 2012 році організатори розраховують прийняти у себе один з етапів чемпіонату MotoGP. Український етап носитиме назву Crimea Grand Prix.

Будівництво йде під егідою компанії Dorna - власника комерційних прав на серію MotoGP.

"Крим ми вибрали завдяки ряду факторів. Тут підходящі грунти, клімат дозволяє проводити гонки ледве не круглий рік, і завжди багато туристів", - зазначив Кучмін.

На сьогодні об"єкт уже отримав обриси, побудовані деякі під"їзні дороги, цілодобово підвозиться щебінка, спроектований асфальтний завод, розгорнута лабораторія для аналізу грунтів.

Влітку планується відкриття картингової траси з боксами, після чого почнуть нищити основний трек і будувати допоміжні об"єкти, трибуни на 45 тисяч посадкових місць, готель, ресторан, медіа-центр, паркування.

Бюджет будівництва автомотодрома в Євпаторії не був озвучений. Кучмін лише натякнув, що подібний об"єкт під Москвою оцінюється в 150 млн євро.

За матеріалами Korrespondent.net

Зараз ви читаєте новину «В Україні побудують трасу для MotoGP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути