неділя, 17 травня 2009 14:27

В Україні футболісти побили вболівальників

В Україні футболісти побили вболівальників
 

Бійкою фанатів з футболістами закінчився поєдинок між ФК "Полтава" і харківським "Арсеналом" в другій лізі (група Б).

Фанати "Арсеналу" знаходилися біля бровки поля і міліція їм не перешкоджала. В цей час повз фанатів йшли гравці і персонал "Полтави", залишаючи свою роздягальню. Словесна перестрілка перейшла в рукопашний бій - стінка на стінку за участю керівників і футболістів "Полтави". Постраждали декілька фанів "Арсеналу", яким розбили голови. Один з уболівальників отримав серйозні пошкодження, після яких лише за допомогою товаришів зміг піднятися і залишити межі стадіону.

Словесна перестрілка між декількома фанатами і представниками "Полтави" почалася ще у роздягальні, вилившись в бійку біля гостьового сектора. Троє фанатів гостей заявляли, що не залишать стадіон без своєї команди, яка через рукоприкладство в адресу представника "Арсеналу" від президента "Полтави" і погроз розправи не змогла відразу після матчу потрапити в роздягальню, провівши декілька хвилин на полі в компанії своїх уболівальників. Коли команда гостей все ж таки потрапила в роздягальню, їхні фанати повернулися до свого сектора, де і залишалися аж до сутички.

Господарі вважають цих уболівальників провокаторами зіткнення, оскільки клуб не попереджав "Полтаву" про приїзд своєї групи підтримки. Тому на матчі були присутні лише декілька міліціонерів у формі, явно неготових до такого розвитку подій. Під час гри фанати в біло-червоних кольорах запалили декілька фаєрів, а після її закінчення скандували нецензурні гасла в адресу суддів і господарів поля.

Сам матч проходив в украй напруженій обстановці, спровокувавши вибух емоцій з його закінченням. Суддя прийняв ряд суперечливх рішень, відмінивши гол "Полтави" на 2-ій хвилині (поза грою), а потім поставивши два пенальті у ворота "Арсеналу" (один з яких на 94 хвилині господарі реалізували, зрівнявши таким чином рахунок в матчі).

Невиразні дії київського рефері Сергія Приступи спровокували агресію з боку президента і тренерів "Полтави", які знаходилися на лавці запасних. Не бачивши реакції арбітра на грубу гру і відверте затягування часу, президент і тренери "Полтави" відкрито закликали своїх футболістів зламати когось з суперників. Після фінального свистка (1:1) керівники господарів оточили суддю і делегата, висловивши в грубій формі своє обурення і шпурнувши в них м"ячем.

Представники "Арсеналу" заявили, що вимагатимуть розгляду в цьому інциденті. Зокрема, на якій підставі президент "Полтави" Собольов протягом матчу знаходився в технічній зоні, а потім в роздягальнях, загрожуючи представникові команди гостей розправою і завдавши йому удару. Крім того, розглядатиметься інцидент між уболівальниками "Арсеналу" і футболістами і тренерами "Полтави", в якому є потерпілі.

Для "Полтави" цей інцидент може дуже дорого коштувати. Команда зараз лідирує в другій лізі і є основним претендентом на вихід в першу лігу. Відповідь на провокації неорганізованих груп уболівальників може спричинити найсерйозніші санкції: аж до зняття очків і дискваліфікації представників клубу. Очевидно, реакція на події в "Полтаві" надійде в найближчий час.

Football.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні футболісти побили вболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути