Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2012 17:13

В українця Юрія Білонога можуть забрати золото Олімпіади-2004

В українця Юрія Білонога можуть забрати золото Олімпіади-2004
Повторна допінг-проба Білонога дала позитивний результат. Фото: runners.ru

У результаті повторної перевірки допінг-проб, узятих на Олімпійських іграх 2004 року в Афінах, число порушників антидопінгового законодавства склало - п'ять чоловік. Всі вони представляють країни колишнього СРСР. Крім Світлани Кривелевої (Росія), Олега Перепеченова (Росія) та Івана Тихона (Білорусь), попалися олімпійський чемпіон у штовханні ядра Юрій Білоног (Україна) та бронзовий призер в метанні диска Ірина Ятченко.

Всього в Афінах було взято 3667 допінг-проб. Переперевірки буквально в останні тижні закінчення восьмирічного терміну зберігання зазнали 110. І п'ять з них дали позитивний результат.

На допінгу попалися: олімпійська чемпіонка 1992 Світлана Кривелева (Росія, легка атлетика, штовхання ядра, бронза), Олег Перепеченов (Росія, важка атлетика, вагова категорія до 77 кг, бронза), Іван Тихон (Білорусія, легка атлетика, метання молота, срібло), Ірина Ятченко (Білорусь, легка атлетика, метання диска, бронза) і Юрій Білоног (Україна, легка атлетика, штовхання ядра, золото). У всіх був виявлений анаболічний стероїд "оксандролон".

Ірина Ятченко та Юрій Білоног, як і три інших спортсмена, вже завершили кар'єру. І у білоруски, і в українця вона вийшла довгою і насиченою. Ірина Ятченко (зараз їй 47 років) - учасниця п'яти Олімпійських ігор, бронзовий призер Ігор-2000, чемпіонка світу-2003 у метанні диска. Юрій Білоног (зараз 38 років) - чемпіон Європи-2002, бронзовий призер чемпіонату світу-2003 в штовханні ядра.

Зараз ви читаєте новину «В українця Юрія Білонога можуть забрати золото Олімпіади-2004». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути