вівторок, 16 жовтня 2018 13:09

В Україні відкриють бійцівську школу

В Україні відкриють бійцівську школу
Хабіб Нурмагомедов, праворуч, з родичами у Полтаві. Фото: Instagram

Чемпіон UFC у легкій вазі Хабіб Нурмагомедов має намір відкрити бійцівського школу в Україні. Про це розповів дядько російського спортсмена Алекс Нурмагомедов, який зараз мешкає у Полтаві.

"Він каже, що закінчить зі спортом і тренуватиме. Саме у Полтаві хоче відкрити спортивний комплекс імені Хабіба Нурмагомедова. Це його мета. Він хоче відкрити його за власні гроші, скільки б це не коштувало. У Полтаві хоче відкрити спортивний клуб Eagles MMA.

Хабіб говорив, що дуже вдячний українському народу за те, що йому тут допомагали, коли було важко. Він тут жив, виступав і завжди говорив, що Полтава йому дуже подобається. Але як все складеться, ми не знаємо. Адже він відмовився від гонорару. Але якщо він отримає свої мільйони, то ми спробуємо це зробити", - сказав Алекс Нурмагомедов.

Дядько також пояснив, чому не зрослося у Хабіба з українським паспортом:

"Ми докладали максимум зусиль, щоб Хабіб отримав громадянство в Україні. Ми цінуємо, любимо та поважаємо Україну та її народ. Я скажу, що краще народу немає. Кажуть, що батьківщина там, де ти народився. Але я вважаю, що батьківщина там, де тобі добре. Ми планували, щоб Хабіб виступав за Україну, але не змогли цього зробити.

В ОВІРі нам казали: "Здавайте документи, розглянемо". Не знаю, як вони розглядали, але весь час була відмова. І це було не один раз, а чотири чи п'ять

Чому не вийшло? В ОВІРі нам казали: "Здавайте документи, розглянемо". Не знаю, як вони розглядали, але весь час була відмова. І це було не один раз, а чотири або п'ять. Тому ми вже не стали більше просити. Хабіб тоді ще маленький був, у нього не було паспорта. У Росії він був зарахований до фінансового технікума. Сюди він приїздив за дорученням: батько давав мені доручення, і я його привозив.

У Хабіба була образа через відмову в українському громадянстві, він запитував, чому не дають паспорт, чому вони так дивляться на цю ситуацію. Я відповідав, що не знаю і нічого зробити не можу. Він на свої перші бої літав із Полтави. Виступав за клуб "Антарес-2000" - це охоронна фірма Віктора Криворучка, який довгий час був його спонсором. Потім - за клуб "Combat-DOBRO" у Києві. Фактичним керівником гуртка був Ельхан Велієв - президент федерації бойового самбо України. Я тоді у нього був віце-президентом. А звідси ми вже відправили Хабіба до Росії, йому дали паспорт, і він полетів", - підкреслив дядько спортсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бій століття" в UFC завершився грандіозним скандалом

Також Хабіб Нурмагомедов відмовився від 15 млн дол. за реванш із Конором Макгрегором, розповів дядько російського бійця Алекс Нурмагомедов.

"Чи можливий реванш із Конором? Ні. Він нецікавий Хабібу. Він не буде битися з ним ні за які гроші. Так, я знаю, що вони пропонують йому реванш. Вони зі старту запропонували йому 15 млн, якщо він погодиться. Але Хабіб сказав "ні". нехай Конор стає в чергу, нехай поб'ється з іншими. А Хабіб хоче битися з Фергюсоном, а потім закінчити кар'єру", - сказав Алекс в інтерв'ю Спорт-Експрес.

Хабіб Нурмагомедов став чемпіоном UFC у легкій вазі після перемоги над Конором Макгрегором.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкриють бійцівську школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути