середа, 17 вересня 2008 11:55

В Турині Анатолія Тимощука називали Тимошенко

На передматчевій прес-конференції перед матчем Ліги чемпіонів "Ювентус" - "Зеніт" капітана гостей Анатолія Тимощука переплутали з прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко, а журналістів потішили: Інтернету на Олімпійському стадіоні немає, і на матчі не буде.

- Зараз вдалий період для "Зеніту", і чи зможе команда показати свою кращу гру завтра?

Дік Адвокаат: Оскільки ми і "Ювентус" знаходимося тільки на початку турніру Ліги чемпіонів, ми знаходимося в рівних умовах.

- Свого часу, "Ювентус" не зміг придбати Анатолія Тимощука у "Шахтаря". Чи маєте намір ви, Анатолій, довести що-небудь "Ювентусу"?

- Анатолій Тимощук: По-перше, я вже не раз щось доводив, граючи за збірну і свій клуб. Про інтерес же до мене з боку "Ювентуса" я чую вперше.

- Чи вплине перемога в Кубку і Суперкубку УЄФА на настрій команди? Чи не буде недооцінки суперників?

Анатолій Тимощук: - Я упевнений, що недооцінки не буде. Будь-який єврокубковий досвід корисний. Ми "вибили" дуже серйозні клуби, що грають в Ліги чемпіонів, і виглядали досить добре. Тому, враховуючи ту атмосферу в команді і той підбір гравців, який у нас є, я упевнений, що завдання виходу з групи для нас цілком вирішуване.

- Як ви вважаєте, "Ювертус" може недооцінити "Зеніт"?

Дік Адвокаат: - Подивитеся гру за Суперкубок УЄФА і ви побачите, що команда, дійсно, коштує тих слів, які про неї говорять, і думка про якої-небудь недооцінки зникне. Не варто забувати, що командах є не тільки такі гравці, як Алессандро дель П"єро або Андрій Аршавін. На результат працюють всі разом.

- Чи може "Зеніт" через 2-3 роки вийти на той же рівень, що і мадридський "Реал"?

Дік Адвокаат:- Я не думаю, що це можливо. Безумовно, "Газпром" - дуже серйозна компанія, але ми повинні пам"ятати, що як і будь-якою іншою корпорацією, ними керують бізнесмени. У клубу є певний бюджет, що дозволяє набувати і утримувати в команді дуже хороших гравців. Це великий плюс для "Зеніту". В той же час, у будь-якого бюджету є межа.

- Як ви відноситеся до італійського футболу, яскравим представником якого є "Ювентус"?

Дік Адвокаат: - Я недавно був в Швейцарії на Форумі тренерів елітних клубів і спілкувався там з Клаудіо Раньері, який дуже багато говорив про італійський стиль гри. Особисто для мене, як і для будь-якого тренера, пріоритет - це перемога. Якщо її можна добитися привабливим атакуючим футболом, то треба робити так. Якщо немає, то в грі треба щось міняти.

- Чи коштує Дані тих 30 мільйонів, які були за нього заплачені?

Дік Адвокаат: Звичайно, можна було купити трьох гравців по 10 мільйонів. Але завтра, я упевнений, ви побачите, що Дань коштує тих грошей, які за нього були заплачені. Крім того, не варто забувати, що за гравців, перехідних з однієї російської команди в іншу, платиться набагато більше, ніж якби, наприклад, гравець переходив до "Ювентус".

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «В Турині Анатолія Тимощука називали Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути