четвер, 06 травня 2021 15:38

В Олімпійських іграх уперше братиме участь трансгендер
3

Важкоатлетка з Нової Зеландії 43-річна Лорел Хаббард може стати першою трансгендерною спортсменкою, яка візьме участь в Олімпійських іграх.

Через пандемію у важкій атлетиці змінили правила кваліфікації, пише Sky Sports. Раніше, щоб претендувати на участь в Олімпіаді, спортсменам потрібно було взяти участь у шести змаганнях. Зараз кількість скоротили до чотирьох.

Це дало змогу Хаббард претендувати на участь в Олімпійських іграх, адже вона фактично є найкращою спортсменкою з Океанії. Залишається дочекатися, поки Олімпійський комітет Нової Зеландії затвердить важкоатлетку як учасницю Олімпіади.

Фото: Reuters

Хаббард змінила стать у 35 років. До цього вона брала участь у чоловічих змаганнях. Спортсменка здобула срібну медаль на чемпіонаті світу 2017 року. Посідає 16-те місце у світовому рейтингу.

2015-го Міжнародний олімпійський комітет дозволив спортсменам-трансгендерам виступати на будь-яких змаганнях за умови, що їхній рівень тестостерону буде нижчим встановленої межі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше обкладинку Time прикрасив трансгендер

Цього літа в Японії відбудеться Олімпіада 2020 року, яку через пандемію коронавірусу перенесли на рік уперед. 14 квітня в Токіо запустили зворотний відлік до початку змагань. Символ Олімпіади, п'ять кілець, установили на вершині гори Такао.

Зараз ви читаєте новину «В Олімпійських іграх уперше братиме участь трансгендер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути