неділя, 21 серпня 2011 14:44

"В одному матчі Принц забила нам три м'ячі, в іншому — два" - Куцев

"В одному матчі Принц забила нам три м'ячі, в іншому — два" - Куцев

33-річна німкеня Біргіт Принц завершила професійну кар'єру. У 2003-му, 2004-м і 2005 роках її визнавали кращою футболісткою світу за версією ФІФА.

На її рахунку - 241 матч і 128 голів за збірну Німеччини, кольори якої форвард захищала з 1994-го по 2011 роки. З Принц у складі бундестім святкував тріумф на першості планети 2003-го і 2007 років і чемпіонатах Європи 1995-го, 1997-го, 2001-го, 2005-го та 2009 років.

"Біргіт Принц — це мегазірка світового жіночого футболу, - каже "Gazeta.ua" Анатолій Куцев, головний тренер жіночої національної збірної України з футболу, - Не так давно закінчився чемпіонат світу серед жіночих команд, який проходив у Німеччині. Принц мала вкотре заявити про себе на весь світ. Але так сталося, що гра у збірної Німеччини не пішла. Те саме можна сказати і про саму Принц. Вона зіграла перший і другий матч, а потім її замінили і більше не використовували.

У такій ситуації вона більше не могла продовжувати грати за збірну. Думаю, вона прийняла єдине вірне рішення — піти, коли тебе ще всі знають. Хоча, домашній мундіаль трохи зіпсував їй репутацію.

Всі думали, що збірна Німеччини виграє домашній чемпіонат світу, а Принц ввійде у число кращих бомбардирів турніру. Але все перевернулось з ніг на голову. Ніхто не міг передбачити, що німкені з Принц у складі так бездарно проведуть домашній чемпіонат.

Про мінуси Біргіт важко щось сказати, а плюсів було предостатньо. У першу чергу, це антропометричні дані. Принц має десь 1, 82 м чи 1,83 м зросту, габаритна, добре бореться у повітрі і внизу. Фантастична реалізація моментів — з двох вона один точно реалізовувала. Завдяки цьому німкеня забивала дуже багато м'ячів. Тактично грамотний гравець. Найбільший її козир — це фактура, швидкість, боротьба, непоступливість і висока виконавська майстерність.

Наскільки мені пам'ять не зраджує, ми зустрічалися зі збірною Німеччини двічі. В одному матчі вона забила нам три м'ячі, в іншому — два. Це вона зробила не напружуючись. Це було достатньо давно — кінець 90-х — початок 2000-х років. Останнім часом наші шляхи з Німеччиною не перетиналися.

Після цього нічого не змінилося. Футболістка трималася на такому високому рівні до останнього чемпіонату світу.

Проти кожного можна знайти протиотруту. Є тактичні варіанти ведення боротьби і проти Принц — щільна гра, персональна опіка, підстраховка, максимальна концентрація та зосередженість.

Не зовсім коректно порівнювати її та її досягнення з футболістами-чоловіками.

Принц — це еталон. Марта зі збірної Бразилії є гравцем трохи іншого плану. Зараз подивитися на бразилійку ходять тисячами. Марта - наче Мессі жіночого футболу. Ще б відзначив Еббі Вамбах зі збірної США."

Зараз ви читаєте новину «"В одному матчі Принц забила нам три м'ячі, в іншому — два" - Куцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути