понеділок, 14 лютого 2011 15:29

У Канаді двічі неправильно зіграли гімн Росії на чемпіонаті світу

У Канаді двічі неправильно зіграли гімн Росії на чемпіонаті світу

Організатори чемпіонату світу з ковзанярського спорту в класичному багатоборстві вибачилися перед російською делегацією за те, що вони двічі поставили неправильний гімн Росії, повідомляє РИА Новости. Це сталося в ніч на 14 лютого в Калгарі під час нагородження Івана Скобрева, який завоював золоту медаль.

Запрошений оркестр двічі намагався зіграти російський гімн, але обидва рази прозвучала інша мелодія. Як розповів президент Союзу ковзанярів Росії (СКР) Олексій Кравцов, оркестр двічі зіграв "Патріотичну пісню" Михайла Глінки, яка деякий час була гімном Росії.

Головному тренеру збірної Росії Костянтину Полтавцю здалося, що перший раз був виконаний гімн Болгарії, а другий раз - гімн Білорусі. Раніше видання "Спорт-Экспресс" повідомляло, що в підсумку мелодію російського гімну наспівала група літніх норвезьких уболівальників, до яких приєдналися й інші глядачі.

Як розповів Кравцов, на прощальному банкеті організатори ЧС-2011 поставили правильний гімн Росії й вибачилися перед російською делегацією. Президент СКР визнав, що останнім часом російські ковзанярі вигравали нечасто, але назвав інцидент неподобством. За словами Кравцова, в Москві подібного інциденту з гімном відбутися не могло.

Дворазовий призер Олімпіади-2010 Скобрев завоював золоту медаль чемпіонату світу в класичному багатоборстві за підсумками забігів на 500, 1500, 5000 і 10000 метрів. Раніше в цьому сезоні він став чемпіоном Європи в класичному багатоборстві.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «У Канаді двічі неправильно зіграли гімн Росії на чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути