вівторок, 11 жовтня 2011 19:33

В Естонії є "Спортклуб Хрещатик" імені Валерія Лобановського

В Естонії є "Спортклуб Хрещатик" імені Валерія Лобановського

На матч Естонія – Україна вирушаємо разом з Борисом Федоренком. Він очолює місцеву футбольну команду, яка називається "Спортклуб Хрещатик" імені Валерія Лобановського.

Займаються у ній 88 чоловік. 60 з них...дівчата.

- Народився я у Житомирській області, - розповідає Борис. – Десятирічним переїхав до Таллінна. Але Україну підтримую завжди. Дуже сподіваюся, що приїду на Євро-2012, де гратимуть і Україна, і Естонія.

Естонці, дійсно, мають шанси потрапити до фінальної частини першості континенту. Сьогодні їх цікавить не стільки талліннський поєдинок, скільки матч у Маріборі, де Словенія приймає Сербію. І якщо господарі не програють, Естонія потрапляє до плей-офф раунду. Місцевий телеканал після матчу на "Ле Кок Арені" почне трансляцію зі Словенії, а на сайті естонської федерації ще вчора топ-новиною стояла передмова словенського поєдинку.

У день матчу в Таллінні мінлива погода. Сонце інколи визирає, але здебільшого небо затягнуте хмарами, дощ, який ще 10 хвилин тому просто накрапав, посилюється і загрожує обернутися зливою. Зараз градусів сім тепла, зате немає вітру, який так дошкуляв учора вдень.

Навколо арени за годину до матчу порожньо. Помічаю одну торгівельну точку: реалізовують шалики на сьогоднішній матч. Ціна – 12 євро. Покупців немає.

- Підійдуть пізніше, але на аншлаг не очікуйте, - попереджає Борис. – Естонія свою справу уже зробила, відіграла кваліфікацію. Ще й Шевченко не приїхав.

Бачу групу уболівальників з трьох осіб. Років по 12 – двоє хлопців і дівчина. Поруч йдуть солдати. Усі естонські воїни довготелесі, незграбно одягнути і з обов'язковою цигаркою у руках.

"Ле Кок Арена" вміщує 9600 глядачів. Ціновий діапазон квитків – 8, 10, 12 євро. Торік у вересні тут починала кваліфікацію на Євро Італія Чезаре Пранделлі. За задоволення подивитися на Пірло та партнерів естонцям треба було викласти 15-20 євро.

Зараз ви читаєте новину «В Естонії є "Спортклуб Хрещатик" імені Валерія Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути