пʼятниця, 19 березня 2021 11:23

"В атаці повне Сан-Марино": огляд ЗМІ після матчів українських команд у Лізі Європи

"В атаці повне Сан-Марино": огляд ЗМІ після матчів українських команд у Лізі Європи
Атака "Динамо" не створила "Вільярреалу" жодних проблем. Фото: "Динамо" Київ

Донецький "Шахтар" та київське "Динамо" провели матчі-відповіді 1/8 Ліги Європи.

"Гірники" поступилися "Ромі" на НСК "Олімпійський" - 1:2, а кияни програли в гостях "Вільярреалу" - 0:2. Обидва українські представники припиняють участь у турнірі.

Gazeta.ua зібрала оцінки ЗМІ після матчів представників України в єврокубках.

Команда Мірчі Луческу провела слабку гру в атаці. За весь матч проти "Вільярреала" динамівці майже нічого не створили біля воріт суперника, пише "Футбол 24".

"1-й тайм – господарі задушили пресингом. Створили моменти, тоді як у "Динамо" лише вихід Віталія Буяльського, який швиденько загубив шанс скористатися відсутністю воротаря на місці. Після перерви "Вільяреал" так стояв, що гості спромоглися на деякі підходи та навіть, о диво, удари. Мусили хоча б рештки гідності зберегти. Якщо в роботі на захист це віддалено вдалося - програли не розгромно, знову обмежилися 2 пропущеними, що формально ніби нічого -, то в атаці повне Сан-Марино. Це були пекельні 90 хвилин холостої біганини. Так зазвичай виглядають суперники команди Луческу з нижньої частини таблиці УПЛ".

У тренерській дуелі Паулу Фонсека переграв Луїша Каштру, пише Ua -football. сом.

У нинішньому "Динамо" об'єктивно видно стелю в більшості складу

"Чи могла присутність Тараса Степаненка перешкодити цим вбивчим контратакам "Роми" в обох матчах? Чи міг більш ранній відхід Тайсона з поля в 1-му матчі змінити результат? Чи міг високий пресинг на суперника або відмова від м'яча змінити плин дуелі? Відповідь на всі ці запитання - можливо, так. Але ж це все теорія. А на практиці Фонсека зовсім не випадково повністю переграв Каштру тактично в обох матчах, зовсім не випадково на всіх ділянках поля італійці виглядали краще. Тактична перемога плюс вища якість гравців - непереможне поєднання".

"Динамо" досягло максимуму та потребує змін, пише "Трибуна".

У нинішньому "Динамо" об'єктивно видно стелю в більшості складу. Складу, для якого 7-8 передач поспіль при спробі вийти через пас від своїх воріт - уже складне завдання, невдале рішення якої призвело до м'яча Жерара Морено, який убив привид надії на позитивний результат хоча б в окремо взятому матчі. І треба віддати належне Луческу, який з цим набором гравців зробив максимум можливого".

Луїш Каштру не попрацював над помилками 1-го матчу в Римі, вважає "Футбум".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ганьба Моуріньйо та виліт "Мілана": результати матчів 1/8 Ліги Європи

"Каштру вирішив не йти від уроків минулих команд: римляни часто поступалися, коли володіли більше м'ячем. Про це часто говорилося експертами ще до першої зустрічі, а ще частіше після неї. Римляни погано грають першим номером. Але "Шахтар" вирішив не віддавати м'яч, володіти ним. Це і стало причиною продовження матчу тижневої давності: довгі передачі, активний пресинг і тиск на оборону - це не про "Шахтар" у цей вечір".

Жеребкування 1/4 Ліги Європи відбудеться 19 березня. Початок о 14:00.

До чвертьфіналу ЛЄ вийшли: "Аякс", "Рома", "Вільярреал", "МЮ", "Гранада", "Арсенал", "Динамо" Загреб та "Славія".

Зараз ви читаєте новину «"В атаці повне Сан-Марино": огляд ЗМІ після матчів українських команд у Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути