понеділок, 02 серпня 2010 18:17

Ювілей Луческу провели з голубцями, вишиванками і попсою (ФОТО)
9

31 липня в приміщенні трибуни-лаундж стадіону "Донбас Арена" донецький "Шахтар" відзначив 65-річчя свого головного тренера Мірчі Луческу. Це був грандіозний свято, відповідний статусу винуватця торжества.

Відзначали по-домашньому: гравці з сім"ями, працівники клубу. Приміщення було декоровано великими панно, де знайшли своє відображення зіркові моменти Луческу в Донецьку. На моніторах програвали відео, присвячене ювілярові. Особливо варто відзначити архівні кадри, в яких юний Мірча Луческу забиває розкішні голи та міняється футболками з Пеле.

Скрізь у залі можна було побачити симпатичні детальки, присвячені Містеру. Скажімо, з брил льоду були вирізані цифри 6 і 5, на які встановили колосальний макет кубка УЄФА. Квітами були викладені ініціали Мірчи Луческу. А серед картин, які закарбували гравців "Шахтаря", виділялося полотно, на якому образ тренера і число "65" були створені за допомогою сотень дрібних фотографій Містера.

Теплі слова на адресу Луческу сказав президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов. Він подякував Містера за все, що той зробив для клубу, за гарний атакуючий футбол, який проповідує команда, за те, що "гірники" стали провідною командою країни і заслужили повагу в Європі.

Рінат Леонідович нагадав, що гравці відмінно привітали свого наставника, ефектно перемігши в Києві "Арсенал". І настійно порекомендував футболістам, з урахуванням того, що рік ювілейний, поздоровляти таким самим чином головного тренера в кожному матчі поточного сезону.

Мер Донецька Олександр Лук"янченко сказав про те, як багато почесний громадянин міста Мірча Луческу зробив для популяризації населеного пункту в світі.

"Донецьк знають перш за все по іграх "Шахтаря", а вже потім за всіма іншими показниками". У залі прозвучало жартівлива (а можливо, і ні) пропозиція перейменувати проспект Миру на проспект Мірчи. Мер з цього приводу нічого не сказав, але задумався.


Серед подарунків ювілярові один виділявся оригінальністю задуму. Оскільки Мірча Луческу вже давно став частиною української культури, йому була піднесена вишиванка. Не проста, а з номером "65" і написом "Луческу" на спині.

Свято продовжувалося до самого ранку. Серед страв, зрозуміло, було і улюблене блюдо Містера - голубці, і шановане їм червоне вино. На сцені блищали зірки румунської, молдавської та української естради.

Особливою популярністю у публіки користувалися номери, в яких брали участь футболісти "Шахтаря". Зокрема, іскрометний танець Раца, Шевчука та Едуардо запам"ятається надовго.

Містер був явно зворушений увагою. Він подякував президентові та всьому клубу за відмінне свято, але головне - за те, що всім разом вдалося добитися для "Шахтаря" великих, історичних перемог.

За матеріалами ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Ювілей Луческу провели з голубцями, вишиванками і попсою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути